En virkelig lækker helstegt entrecote i ovn serveret med en lækker spaghetti med avocado creme og buratta. Kæmpe hit der smager frisk og lækkert.
Spaghetti med avocado creme og buratta på toppen
Denne spaghetti opskrift er med avocado, spinat, basilikum, hvidløg og citron – super lækker og frisk dressing der ligger sig godt omkring den kogte spaghetti og som smager skønt sammen med buratta der altid er lækkert! Jeg har brugt snack citroner men du kan sagtens bruge almindelige. Du kan også bare bruge citronsaft fra flaske hvis du hellere vil det.
Du kan også lave flødekartofler til dit kød i stedet.
Helstegt entrecote i ovn
Jesper har købt en masse kød ved slagteren. Derefter er det så op til mig at lave noget lækkert ud af det. Det blev denne gang til en helstegt entrecote i ovn. Jeg serverede men helstegte entrecote med en spaghetti med avocado creme og buratta på toppen af pastaen. Virkelig lækker opskrift hvis man har lyst til en mere utraditionel slags tilbehør end man normalt får til entrecote.
Man kunne enten skære denne entrecote ud i mindre bøffer eller man kan som jeg har valgt lave en helstegt entrecote i ovn som inden da får lidt stegeskorpe på panden.
Vil du have en broccoli salat hertil, så har jeg min opskrift lige her.
Helstegt entrecote og spaghetti med avocado creme og buratta
Ingredienser
Helstegt entrecote
- 1 kilo entrecote / oksefilet.
- Salt.
- Peber.
- Olie.
Spaghetti med avocado creme og buratta
- 500 gram spaghetti.
- Vand.
- Salt.
- 3 hele avocado.
- 3 håndfulde spinat. (omkring 100 gram)
- Frisk basilikum.
- Saften fra en citron.
- 4 fed hvidløg.
- evt. lidt vand. (hvis du ikke kan blende det uden lidt ekstra væske eller hvis du føler konsistensen er for tyk)
Derudover
- 1-2 hele Burrata.
- Salt.
- Peber.
- Lidt god olie.
- Evt. lidt citron til pynt og til at presse udover ved servering.
Sådan gør du
- Start med din entrecote. Tænd ovnen på 150 grader. Du skal nu skære lidt tern i fedtet og derefter krydre den med salt og peber. Steg den derefter godt på begge sider på en varm pande for at få stegeskorpe.
- Læg din entrecote i et fad og put det i ovnen i cirka 50 - 60 minutter. Jeg gav vores 60 minutter (den var 1600 gram tung) og fik en næsten gennemstegt steg som jeg ønskede. Hold øje og smid gerne et stegetermometer i: 65 graders kernetempratur giver en gennemstegt steg mens den er rosa ved en 55 - 60 grader.
- Nu skal du lave din dressing. Find en blender eller en høj beholder og en stavblender. Put spinat, avocado, hvidløg, citronsaft og basilikum i beholderen / blenderen og blend det til en cremet dressing. Smag evt. til med mere basilikum eller citron ved behov.
- Kog din spaghetti efter anvisning på pakken når der er 10 minutter tilbage på kødet.
- Tag kødet ud og lad det hvile utildækket mens du dræner din spaghetti for vand og tilsætter dressingen. Rør godt sammen og anret spaghettien med burrata på toppen, salt, peber og en god olie - jeg brugte en olie med citron i.
- Skær dit kød i tykke skiver og server straks med spaghettien ved siden af og evt. lidt citron i skiver. Velbekomme.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!