Jeg har fået en ny vane – at bage lækkerier til børnenes madpakker. Her er min frøsnapper med ost og skinke opskrift, den er et hit blandt mange. Pigerne er vilde med butterdej, og jeg har aldrig hørt et negativt output fra dem, når jeg laver opskrifter med butterdej og specielt ikke når de opskrifter med butterdej havner i madpakken.
Madpakke frøsnapper med ost og skinke
Har jeres børn altid bare rugbrød med i madpakken? Det har mine i perioder men når vi har haft 14 dage med rugbrød og gnavegrønt så kan jeg tydeligt se på mængden der kommer hjem igen, at børnene faktisk er trætte af rugbrødet. Når det sker, så bager jeg ekstra ting til madpakkerne. De har næsten altid rugbrød med uanset, men når mængden nedsættes fra 2-4 skiver rugbrød til ½ skive, så spiser de faktisk den skive og begynder at nyde rugbrødet igen. Win win. De kan selvfølgelig heller ikke leve af butterdejssnacks, men en enkelt frøsnapper med ost og skinke er altså virkelig lækkert at have med. Jeg putter også ofte rester fra aftensmaden, koger nogle grove pastaskruer eller giver dem tortillapandekager med pikantost i madpakken.
Du kan finde en masse inspiration til madpakkerne lige her, faktisk hele 39 forskellige opskrifter.
Frøsnapper opskrift som snack
Frøsnapper med ost og skinke er en genial snack. Jeg indrømmer gerne at det ikke er dem alle der kommer med i børnenes madpakker når jeg bager dem. De smager helt vildt lækkert! Jeg spiser altid en enkelt eller to hvis jeg kan slippe afsted med det, når de er rygende varme og sprøde. Det er klart at de ikke er ligeså sprøde og lækre når de er i madpakken, fordi de der heldigvis har været i køleskabet i mellemtiden. Men de smager stadig alt for godt!
Du kan også lave mine pizzatwisters med pikantost og skinke, de smager også lækkert!
Frøsnapper med ost og skinke opskrift
Ingredienser
- 1 rulle butterdej.
- ½ pakke pikantost.
- 100 gram skinke.
- Smør eller æg til pensling.
- Sesamfrø.
- Birkes.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at hakke dit skinke fint (jeg kørte det på en minihakker. Rul din butterdej ud, smør pikantosten på ⅔ af butterdejen og fordel derefter skinke udover (på den lange side).
- Fold den del uden fyld henover halvdelen af den del med fyld. Fold derefter delen med fyld indover så du nu har tre lag butterdej med fyld imellem hvert lag.
- Pensel den øverste side først - fordel birkes udover siden og tryk det lidt ned i dejen. Vend din butterdej om og pensel derefter den nederste side. Fordel sesam udover denne side og tryk igen godt ned så de ikke falder af.
- Find en bageplade og læg bagepapir herpå.
- Skær dit butterdej ud i 8 stykker på den korte led.Twist dine frøsnappere to gange og læg dem på bagepladen. Husk at have god afstand mellem dine frøsnappere.
- Bag dem i ovnen i cirka 12-15 minutter til de er gennembagte og lysebrune.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Frøsnapper med skinke og pikantost. […]