I øjeblikket glæder jeg mig til vores ferie på Kreta om ikke ret længe. Det bliver fantastisk med lidt luftforandring og en masse nye oplevelser. Det er første gang pigerne skal flyve, men jeg er sikker på at alt nok skal gå – under alle omstændigheder er flyveturen jo kun en brøkdel af ferien, så mon ikke det hele nok skal gå?
Mens jeg drømmer mig hen under varmere himmelstrøg, vil jeg gerne dele en af vores ynglings “græske” retter herhjemme, græsk farsbrød. Well det kan på ingen måde måle sig med den autentiske græske madlavning – men det er godt på vej derhen af! Tzatzikien har en tilpas fedme til den skønne smag af pesto og fetaost. Et strejf af salt fra fetaosten gør hele retten til en skøn fornøjelse. Men igen – jeg elsker virkelig ost!
Med denne opskrift har vi rigeligt mad til 2 dage – 2 voksne og 2 børn, men i kan også blot lave en halv portion, hvis i ikke er fan af rester ligesom jeg er!
Græsk mad er super lækkert – jeg har delt et indbagt græsk farsbrød med jer tidligere.
Ingredienser:
800 gram hakket svinekød
1 stort løg
Et glas grøn pesto
Salt, peber og oregano
200 gram fetaost
2.5 dl græsk yougurt
1 agurk
3-6 fed hvidløg (alt efter smagsønske)
Olie
Salt
Tilbehør:
Kartofler
Grøntsager (se foreslag på tilbehør her)
Olie
Salt
Oregano
Fremgangsmåde:
1. Løget skæres i små stykker og blandes ind i kødet.
2. Salt, peber og oregano røres i.
3. Kødet trykkes ud på et stykke bagepapir.
4. Pestoen smøres på.
5. Fetaosten ligges på midten af svinekødet.
6. Kødet rulles sammen og ligges i et ovnfast fad.
7. Kartofler og grøntsager skylles og skæres i grove stykker.
8. Kartoflerne og grøntsagerne overhæles med en smule olie og krydderier og fadet beklædes med sølvpapir.
9. Begge dele skal i ovnen i ca 45 minutter ved 200 grader varmluft.
10. Agurken rives og væsken trykkes ud af den revne agurk.
11. Agurken blandes sammen med den græske yougurt.
12. Tazikien smages til med presset hvidløg, salt og lidt olie.
Server straks dit græsk farsbrød efter tilberedning.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Det smager bare sååååååå godt det er helt vildt <3 <3
Tak – ja det er super lækkert!
[…] Du kan også prøve mit fyldt græsk farsbrød – find opskriften her. […]
Hej, jeg vil høre om man ikke kan servere en sovs til.
I stedet for tzatziki? Jo det kan du da 🙂 Måske en tomatsovs eller en pebersovs.
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen