Butterdej er en fast bestanddel i vores køleskab, man kan altid trylle et eller andet lækker frem når man bringer butterdejen i spil. For et par uger siden stod menuen på en lækker grøntsagsfyldt “butterdejspizza” med forskellige grøntsager og kartofler på toppen, det var super lækkert og helt sikkert en pizza der bliver serveret i fremtiden herhjemme også. Denne gang havde jeg noget bacon der skulle bruges – så jeg tænkte, hvorfor ikke en baconpizza? Det var sgu et godt valg!
Vil du hellere have grøntsags butterdejspizzaen? Så linker jeg til opskriften lige her.
Jeg puttede en god del cheddarost på bunden, hvilket gjorde pizzaen ekstra crispy og lækker. Det gjorde dog også at pizzaen bestemt ikke er i den kalorielette ende af skalaen, cheddarost, bacon og butterdej er bare kalorietætte ingredienser. Man kan dog med fordel rode bod på det ved at nøjes med et enkelt stykke og spise en masse salat til, men mon ikke det går, hvis man ikke spiser baconpizza til aftensmad flere gange ugentligt?
Jeg har klippet lidt purløg udover pizzaen, det smager virkelig dejligt og giver en frisk smag til den ellers fede pizza – den er også god med salat på toppen, og bunden kan sagtens bærer salaten fordi den bliver så sprød.
Salaten er blot lavet af nogle basis ingredienser som jeg tænker de fleste kan lide i deres salat – hvis du ikke er enig så byt dem endelige ud med de grøntsager som du og din familie bedst kan lide. Tomater, agurk, spinat, ærter og edamamebønner bruger vi jævnligt i vores salater med god succes. Jeg vælger dog også tit at servere salaten i hver sin skål, så børnene blot kan vælge de 2-3 ting de bedst kan lide. Eller det gjorde jeg, den gang vi havde en opvaskemaskine – nu deler jeg dem tit op på en enkelt stor tallerken, mindre opvask er sgu ikke at kimse af når det skal fikses i hånden.
Mængde: 2 voksne & 2 mindre børn.-
Tilberedningstid: 25 minutter.
Heraf arbejdstid: 10 minutter.
Ingredienser:
Pizza:
1 plade butterdej.
1 pakke bacon strimler.
100 gram cheddarost.
Lidt hakket løg.
Purløg.
Tilbehør:
1 hjertesalat.
1/2 squash.
1 snack peberfrugt.
1 lille dåse majs.
Dressing.
Fremgangsmåde:
1. Rul butterdejen ud og drys cheddarost på dejen.
2. Fordel bacon ud over hele bunden og drys med hakket løg efter smag.
3. Pizzaen bages i ovnen ca. 15-20 minutter på 180 grader. Tjek om din bacon er gennembagt og om bunden har fået nok.
4. Mens pizzaen er i ovnen, skærer du en salat og blander sammen. Når pizzaen er færdig, skæres den ud i 8 stykker og serveres varm med salaten.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Dine butterdejsplader ser så store ud. Jeg købte forleden en pakke med seks i til mini-kylling-farsbrød. Ruller du pladen ud? Eller har de simpelthen den str, når du køber dem?
Sorry – I’m confused 🙂 Takker for mange gode opskrifter, som jeg samler til mig.
Jeg køber de ruller man kan få på køl i diverse supermarkeder 🙂 ..
Du kan også sagtens købe de små fra frost, så skal du blot lægge dem så kanterne dækker hinanden en smule og trykke dem godt sammen ved alle samlinger 🙂 ..
Tusind tak for rosen!
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor