En virkelig lækker omgang vegetarisk burrito med bønner og ris. Kødfri aftensmad med bønner når det skal gå hurtigt og sammentid være børnevenligt.
Lækker kødfri aftensmad med bønner
Når menuen skal være kødfri eller vegetarisk er burrito med bønner og ris et udemærket bud. Jeg har lavet en sovs på blendet grøntsager med to slags bønner i. Derudover har jeg fyldt mine burrito’s med både frisk kogte ris, nachos chips, revet ost og en hjemmerørt guacamole. Det giver noget sprødhed og en god smag. Jeg har brugt Doritos med ostesmag. Det er favoritten herhjemme. Du kan dog også bruge nogle med chili eller salt hvis det er mere dig, det giver bare ikke samme gode smag af ost som jeg personligt elsker.
Har du lyst til andre kødfrie alternativer? Så prøv gerne disse opskrifter:
Vegetarisk burrito med bønner og ris
Min sovs er lavet på broccoli, tomater, gulerødder, løg og snackpeberfrugt. Disse grøntsager er kogt sammen med lidt salt i en smule vand hvorefter det er blendet. Det giver en virkelig smagfuld base som trænger ned i risene når man spiser sine vegetarisk burrito med bønner.
Jeg har valgt blot at bruge en enkelt kogepose med ris for at slippe for at måle op osv. som jeg normalt gør når jeg koger ris. Du kan også sagtens koge løse ris eller bruge en rest ris fra en anden dag der blot lunes.
Du kan finde alle mine vegetaropskrifter lige her.
Vegetarisk buritto med bønner og ris
Ingredienser
Bønnesovs
- 1 hel broccoli hoved.
- 1 stor håndfuld tomater.
- 2 store gulerødder.
- 1 stort løg.
- 1 hel snackpeberfrugt.
- 1-2 dl vand.
- 1 tsk salt.
- 1 dåse baked beans.
- 1 dåse kidney bønner.
Fyldet til dine buritto's
- 1 pose ris. (her bruger jeg ris i kogepose for at gøre det nemmest muligt)
- Vand.
- Salt.
- 1 pose nachos chips.
- 100 gram cheddar eller mozzerellaost.
- 2 avocadoer.
- 2 spsk cremefraiche.
- ½ pose krydderi blanding til guacamole.
Derudover
- 6-8 tortilla pandekager.
- Creme fraiche. (som dip)
Sådan gør du
- Start med at hakke grøntsagerne (broccoli, gulerødder, peberfrugt, løg og tomat) i mindre stykker til sovsen. Kog det hele med 1-2 dl vand og salt. Brug så lidt vand som muligt men lad selvfølgelig væsken dække meget af grøntsagerne.
- Kog dine ris efter anvisning på pakken.
- Lav guacamole ved at mose dine avocadoer og blande det med krydderier og creme fraiche.
- Blend nu dine grøntsagssovs og smag til med ekstra salt ved behov. Put dine bønner i sovsen. Jeg bruger tomatsovsen fra de baked beanes mens jeg skyller mine kidney bønner inden jeg tilføjer dem til sovsen.
- Nu skal dine vegetariske buritto's fyldes. Jeg ligger en god klat ris i bunden, lidt bønnesovs ovenpå hvorefter jeg river lidt cheddarost eller putter mozzarellaost ovenpå. Jeg afslutter med lidt knuste tortilla chips og en skefuld guacamole på toppen inden jeg folder enderne indover fyldet og derefter ruller min buritto stramt.
- Server nu dine vegetariske buritto med lidt flere chips, guacamole og cremefraiche.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!