Jeg er altså ret vild med kylling farsbrød, lavet på hakket kylling. Jeg har denne gang lavet den uden fyld, fordi altså, forandring fryder. Som tilbehør hertil finder du de skønneste krydret kartofler med masser af lækker smagfuld peberfrugt sovs.
Hvordan laves kylling farsbrød?
Mit kylling farsbrød er en rørt fars af hakket kylling, med fyld af både persille, peberfrugt og løg, og omviklet af parmaskinke. Super let og lækkert!
Jeg har tidligere lavet kylling rulle, på mange forskellige måder, og de er selvfølgelig også at finde rundt omkring på bloggen.
Vil du prøve min kylling rulle med bacon? Find opskriften her.
Prøv min skønne peberfrugtsovs.
Jeg er altså ret vild med sovs, og peberfrugtsovs er ingen undtagelse! Den er SÅ lækker! Der er hele stykker peberfrugt i, og det er jeg ret vild med. Dog kan man selvfølgelig også sagtens lave den med blendet peberfrugter.
Du kan også prøve min kylling med peberfrugtsovs.
Hvilket tilbehør kan anbefales?
Jeg har brugt kartofler fra glas til denne opskrift, dette skyldes at jeg plejer at bruge dem til brune kartofler, og derfor har nogle glas herhjemme. Vi var løbet tør for almindelige kartofler, og derfor tog jeg den nemme løsning.
Du kan også sagtens bruge almindelige kartofler, skære dem i mindre stykker og sørge for at give dem nok tid i ovnen.
Vil du prøve min hawaii kylling rulle? Opskriften er lige her.
Kylling farsbrød, Krydret kartofler og peberfrugt sovs
Ingredienser
Kylling rulle
- 500 gram hakket kylling
- 1 løg (fint hakket)
- 1 stor håndfuld persille
- ½ snack peberfrugt (fint hakket)
- 1 æg
- ½ tsk salt (mere eller mindre efter lyst)
- 4 skiver parmaskinke
Kartofler
- 500 gram kartofler
- olie
- timian
- salt
- peber
- paprika
- hvidløgspulver
Sovs
- ½ pakke smøreost (neutral)
- mælk eller fløde (mængde efter behov)
- 1½ snack peber (fint hakket)
- ½ boullionterning
- salt
- jævning (ved behov)
Tilbehør
- gnavegrønt (agurk, peberfrugt, tomat, gulerødder)
Sådan gør du
- Gør dine kartofler klar. Gør dem rene og vend dem i olie. Læg dem i et fad og drys krydderier på toppen (mængde efter præference). Dine kartofler skal i ovnen i 15 minutter hvis det er glas kartofler og 30 minutter hvis det er almindelige kartofler i små stykker. Begge dele ved 180 grader varmluft.
- Gør både løg, persille og peberfrugt klar til dit kylling farsbrød. Bland hakket kylling, fint hakket løg, fint hakket persille og fint hakket peberfrugt sammen med et enkelt æg og lidt salt.
- Form kødet til en aflang "rulle". Fordel dit serranoskinke på toppen. Sæt den ind i ovnen, 30 mintter ved 180 grader varmluft.
- Når der er 5 minutter tilbage inden maden er færdig, skal du til at lave din sovs. Her starter du med at hakke alt din peberfrugt fint. Derefter smelter du din smøreost. Tilsæt din peberfrugt, lidt mælk og en halv boullionterning. Rør godt rundt og lad din sovs koge lidt ind. Jævn den eventuelt eller tilføj mere mælk for at få den rette konsistens. Smag til med salt.
- Server nu dit kylling farsbrød med krydret kartofler, peberfrugt sovs og snack grønt.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
KRYDREDE KRYDREDE KRYDREDE
Hvor meget er en halv pakke smøreost? Det kommer vel an på hvor stor (eller lille) pakke man får sig købt?
Ja, du har ret! Det er de almindelig buko-pikantost. 🙂 så en 100 gram 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Onsdag: Kylling farsbrød, Krydret kartofler og peberfrugt sovs. […]