Findes der noget bedre end at poppe sine egne popcorn? Yes! At overhælde dem med lækker sweet and salty karamel og dermed indtage saltet karamel popcorn! De bliver både knasende og helt uimodståelige. Jeg prøvede de dersens købevarianter for lææænge siden – men de er både dyre og kedelige i længden. Så hvorfor ikke lave sine egne, tænkte jeg – og sprang ud i det! Her er min lækre sprøde karameliseret popcorn opskrift.
Lækre sprøde karameliseret popcorn opskrift – med bagepulver.
For noget tid siden læste jeg på en amerikansk hjemmeside at karamel popcorn blev ekstra gode hvis man puttede bagepulver i sin karamel – så det gjorde jeg, and here they are:
Det med at smide bagepulver i karamellen gør at den ligesom bruser op, sammentid med at den bliver mere sprød når den køler af igen. Det er lidt som magi synes børnene. Du kan selvfølgelig sagtens undvære at bruge bagepulver, hvis du ikke har lyst til det.
De skønneste saltet karamel popcorn.
Mine karamel popcorn smager virkelig fantastisk, og børnene spiste også en hel masse af dem. Det er ikke sidste gang de er på menuen en fredag aften – eller en torsdag formiddag her i huset.
Man kan selvfølgelig også bruge dine karamel popcorn til andet end fredagshyggen:
- Saltet karamel popcorn er geniale som en let snack til familiefesten.
- De passer perfekt til børnefødselsdagen.
- De kan bruges som smukt pynt på en moussekage.
- De kan bruges på et dessert tapasbord.
- og meget meget mere….
Det er kun fantasien der sætter grænserne i forhold til servering af de saltede snacks – men en ting er sikkert, man kan aldrig få for mange af dem, eller få dem for tit.
Andre typer popcorn – og opbevaring af de søde saltede snacks.
Jeg har før forsøgt mig med at farve popcorn, det ville Agnes vildt gerne have til hendes fødselsdag. Det var dog uden held. Måske forsøger jeg en anden gang med projekt farvet popcorn? Indtil videre ynder jeg altså at servere disse skønne saltet karamel popcorn i stedet. En sikker vinder!
I forhold til opbevaring af de søde saltede snacks – så plejer jeg at smide dem i en lukket beholder, når de er færdige og afkølet. Gerne en glas beholder med låg hvis du har det. Jeg har dog ikke erfaring med at gemme dem alt for længe, det er simpelthen ikke muligt hos os at have karameliseret popcorn liggende uden de bliver spist haha!
De er mega fine at servere i en glasbeholder også. En omgang helt friske saltet karamel popcorn på bordet sammen med udskåret frugter og gnavegrønt, det kan bare et eller andet.
Du kan også prøve mine lakridsfristelser – som er chokoladebrud med lakrids. Find opskriften her.
Saltet karamel popcorn - lækre sprøde karameliseret popcorn opskrift.
Ingredienser
- 3 spsk olie
- 1 dl popcornkerner
- 150 gram sukker
- 30 gram smør
- 1 tsk flage salt
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Varm olien i en tykbundet gryde. Put dine popcornkerner deri. Husk at ryste undervejs så de ikke brænder på!
- Når dine popkorn er færdige hældes de ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir.
- Put sukker i en gryde og lad det smelte til en let brunlig sukkermasse. Tilsæt smør og salt, rør jævnligt. Når din karamel er jævn og flot i farven tages den af blusset og der hældes 1 tsk bagepulver i under omrøring. Det bruser nu op.
- Hæld karamellen over dine popcorn - fordel det jævnt udover dem alle og sørg for at dine popkorn ikke ligger helt klistret sammen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Engang i mellem er det rart at følge folk på de sociale medier, for vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke lige bliver påmindet og inspireret til det. Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har dog også en instagram der kun er dedikeret til mad og opskrifter – hashtagmor_blog.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op og desuden også engang i mellem river ældre opskrifter frem fra gemmerne, for at dele yderligere inspiration med mine skønne følgere derinde.
Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor hvor jeg også deler masser af nye og ældre opskrifter. Kort sagt, jeg er nok at finde på de fleste platforme, og så er det jo bare at vælge din favorit.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Børnene var vilde med dem, da jeg lavede dem i weekenden.