En skøn opskrift på hakkebøf, ovnbagte kartofler og en skøn svampesovs med fløde. En helt klassisk opskrift på en cremet svampesovs med fløde. Ovnbagte kartofler der er bagt med masser af krydderier i ovnen.
Opskrift på hakkebøf og ovnbagte kartofler
Min opskrift på hakkebøf er helt klassisk. Form en bøf. Krydderi på bøffen. Steg bøffen. Bum. Virkelig nemt men også røv lækkert. De ovnbagte kartofler har fået et kryds i toppen og en masse krydderier på. Derefter er de bagt i ovnen og smager fantastisk!
Vil du hellere have en omgang hakkebøffer i pikantsovs? Så prøv min opskrift lige her.
Svampesovs med fløde
For at være helt ærlig er der ingen herhjemme der rigtigt kan lide svampe. Altså jeg kan godt spise det, hvis det serveres for mig. Men udover mig, er der ingen der spiser dem. Det samme gælder for denne svampesovs med fløde. Jeg elsker dog alligevel smagen som svampene giver til sovsen, og de andre spiste bare sovsen mens de hoppede udenom svampene.
Jeg lavede udelukkende denne svampesovs med fløde fordi jeg ved at mange andre er vilde med svampesovs. Derfor ville jeg gerne have en sådan opskrift her på bloggen, og hvis man ser bort fra svampene, så smagte den virkelig lækkert!
Du kan også prøve denne opskrift med svampe og nuggets.
Opskrift på hakkebøf, svampesovs og ovnbagte kartofler
Ingredienser
Bøffer
- 500 gram hakket oksekød.
- salt.
- peber.
- olie.
Kartofler
- 500 gram små kartofler.
- olie.
- salt.
- paprika.
- hvidløgspulver.
Svampesovs
- 400 gram svampe. (jeg brugte champignons)
- en klat smør.
- salt.
- peber.
- ½ liter fløde.
- eventuelt lidt jævning.
Topping
- Persille.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyld dine kartofler for jord. Skær krydser i toppen på dem - de store skal der skæres flere snit i, så de alle tilberedes lige længe. Læg dem i et ovnfast fad. Put lidt olie henover, put krydderier på. Sæt fadet i ovnen - cirka 30-40 minutter.
- Skyld dine svampe godt, der skal ikke være jord på dem. Skær dem i kvarte eller 1/8 dele alt efter hvor store de er. Læg dem til siden.
- Del dit hakket oksekød op i 4 eller 6 stykker. Form dem til bøffer og put lidt salt og peber på begge sider.
- Find en pande frem og steg dine hakkebøffer cirka 4 minutter på hver side (start først når der er 10 minutter til kartoflerne er ved at være færdige).
- Smelt smør i en gryde. Put dine svampe heri. Tilfør salt og peber. Rør jævnligt i dem.
- Put fløden henover dine svampe og lad det koge lidt ind. Jævn det eventuelt med en smule jævning.
- Server din ret med sovs i bunden, bøf og kartofler ovenpå og afslut eventuelt med lidt persille på toppen,
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!