En virkelig lækker plain bagt havregrød med chokolade. Din bagte havregrød kan bruges enten som en morgenmad med æg og havregryn. Du kan også bruge dem som små stykker “kage” i madpakken eller som en sukkerlet dessert.
Morgenmad med æg og havregryn
Hvis man ønsker en omgang morgenmad med æg og havregryn så er denne variant af plain bagt havregrød med chokolade et oplagt bud. Jeg kan virkelig godt lide den helt simple variant som denne opskrift byder på. Det smager godt helt alene men også med en skøn klat vaniljeskyr.
Du kan også finde inspiration i dette indlæg hvis du ønsker flere opskrifter til morgenmaden.
Plain bagt havregrød med chokolade
Mine piger er ret glade for at få pandekager eller kage med på madpakken. Når de får det har jeg altid for vane at fylde det med masser af grøntsager og/eller havregryn. Der kan sagtens være chokolade i men i madpakken fokuserer jeg på masser af mæthed. De med børn kender helt sikkert at de engang i mellem kun spiser meget lidt af madpakken mens de andre gange støvsuger den for alt. For mig er det derfor vigtigt at alt i madpakken kan spises “alene” og give masser af mæthed i sig selv.
Prøv også min skønne variant af bagt havregrød med bær.

Plain bagt havregrød med chokolade - morgenmad med æg og havregryn
Ingredienser
Dejen til bagt havregrød
- 1,5 dl havregryn.
- 1 hel banan.
- 1,5 dl vand.
- 1 helt æg.
- 1 tsk bagepulver.
Topping
- Lys og hvid chokolade.
Derudover
- Smør eller olie til at smøre formen.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at putte alle ingredienser (hold lidt vand tilbage) til dejen i en blender, foodprocesser eller i en skål (her skal du også bruge en stavblender).
- Blend ingredienserne til en ensartet dej. Tilføj resten af vandet og blend det ind i også.
- Smør formen med smør eller olie. Put dejen deri.
- Put halvdelen af din chokolade på, tryk dem let ned i dejen. Put resten af chokoladen ovenpå din havregrøds dej.
- Sæt det i ovnen i 15-20 minutter til det er gennembagt. (bagetiden kan varierer efter hvordan din ovn bager og hvor tyk din dej er så hold altid øje)
- Server som den er eller med vaniljeskyr på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!