Dette indlæg indeholder reklame for TrueGreens. Jeg er ret glad for at prøve nye ting og eksperimenterer i køkkenet. Derfor var det også med glæde at jeg takkede ja til et samarbejde, da jeg var så heldig at blive kontaktet af TrueGreens. Jeg fik til opgave at udvikle en opskrift der passer ind i deres univers. Lækre veganske retter hvor der ikke er sparet på smagen. Jeg elsker gryderetter og derfor var det ikke svært at vælge at lave en vegatar gryderet med grøntsager. En form for vegansk curry om man vil. Denne vegansk gryderet med kokosmælk og to lækre krydderiblandinger fra TrueGreens er en eksplosion af smag. Opskriften her indeholder også en opskrift på naanbrød på pande. Min opskrift her indeholder vilde ris, hjemmelavet naanbrød og en skøn simpel grøntsagscurry med blandt andet blomkål, peberfrugt og tomater.
Vegatar gryderet med grøntsager og masser af smag – en simpel grøntsagscurry med god smag
Jeg valgte at købe de 5 forskellige krydderier fra TrueGreens jeg følte passede bedst ind i vores hverdag. Du kan komme direkte til de forskellige slags krydderier jeg har købt ved at klikke på mine links her: asiatisk allround (der bruges i opskriften her), grøntsags allround (der bruges i opskriften her), italiensk allround og pasta krydderi (som jeg glæder mig til at teste i pastaretter) og til sidst en kartoffel allround (som jeg vil prøve i flødekartofler blandt andet).
Det kan godt være udfordrende at få nok smag i plantebaseret retter generelt. Her er krydderierne fra TrueGreens virkelig gode! De forskellige blandinger passer perfekt ind i forskellige retter. Blandt andet asiatisk og grøntsags allround der smager skønt i en vegatar gryderet med grøntsager og kokosmælk som denne. Den asiatiske allround indeholder ikke karry. Det har jeg tilføjet udover for at få den helt rigtige smag i denne grøntsagscurry slash vegansk curry med blomkål. Det blev helt perfekt i smagen!
Jeg synes at krydderierne har en virkelig lækker smagssammensætning – det er nemt at man bare kan tage en skefuld af et par krydderier og ikke selv skal “opfinde den dybe tallerken”. Det er eksklusive og økologiske krydderiblandinger man køber hos TrueGreens. Da jeg købte mine 5 glas krydderier for 245 kroner en sen mandag aften blev de leveret onsdag morgen ved min dør. Krydderierne er i den dyre ende, men helt klart pengene værd i forhold til både smagssammensætning, den høje service, korte leveringstid og det miljømæssige i deres mission om at få flere til at spise mere smagfuldt og lækkert plantebaseret mad.
Læs mere om dem og find alle krydderierne på www.truegreens.dk
Vegansk curry med blomkål slash grøntsagscurry
Når vi kommer til karry retter generelt så er jeg kæmpe fan! Jeg laver ofte karryretter med kød, fordi det er jeg van til – men jeg eksperimenterer også jævnligt i det plantebaseret køkken og denne vegansk curry med blomkål var et kæmpe hit! Jeg lavede nogle skønne hjemmelavet naan brød til at dyppe i gryderetten. Hvis man overvejer at købe deres sandwich krydderi, så kunne det være super lækkert at blande i dejen i stedet for salt.
Denne vegansk gryderet med kokosmælk er ikke specielt proteinrig og hvis man spiser 100 % plantebaseret skal der selvfølgelig en proteinkilde heri. Her kan kikærter eller bønner være et godt bud. Du kan dog også smide noget tofu eller andet i. Jeg valgte det dog fra, fordi jeg bare havde lyst til en gryderet med grøntsager.
Vil du prøve en omgang vegatarisk ristaffel med kikærter – så find min opskrift her.
Vegansk gryderet med kokosmælk
I denne vegatar gryderet med grøntsager har jeg valgt at have fokus på blomkål. Det er en grøntsag der tager godt imod smag og sammentid har en dejlig konsistens. Der er derudover både tomater, peberfrugter, ærter og rødløg i retten når vi tæller grøntsager. Du kan også putte broccoli, forskellige kåltyper og gulerødder heri hvis du vil have lidt ekstra. En nem og lækker vegansk gryderet med kokosmælk og grøntsager!
Opskrift på naanbrød på pande
Jeg har udover denne veganske gryderet med grøntsager tilføjet hjemmelavet naanbrød der er bagt på en pande. Min opskrift på naanbrød er virkelig hurtig at bikse sammen og så smager den skønt som dyppebrød til gryderetter generelt. Specielt i det asiatiske / indiske køkken passer de perfekt men du kan bruge dem til alverdens retter.
Vegatar gryderet med grøntsager og kokosmælk - vegansk curry / simpel grøntsagscurry
Ingredienser
Vegansk gryderet
- 1 helt blomkålshoved
- 2 hele snackpeber
- 1,5 dl ærter (fra frost)
- ½ rødløg
- 2 håndfulde cherry tomater
- 1 spsk grøntsags allround (fra TrueGreens, kombineret af: havsalt, sort peber, hvidløgs- og løgflager, paprika, spidskommen, citronskal og chili)
- 1 spsk asiatisk allround (fra TrueGreens, kombineret af: hvidløgs- og løgflager, havsalt, ingefær, paprika, sesamfrø, koriander, chili og gurkemeje)
- 1 spsk karry
- vand (det skal dække cirka halvdelen af grøntsagerne i gryden)
- 1 dåse kokosmælk (de store dåser)
- salt (tilsmagning)
- eventuelt ekstra True Greens krydderier.
- jævning.
Tilbehør
- 4 dl vilde ris
- 7 dl vand
- 1 spsk salt
Naan brød
- 475 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2,5 spsk olie
- 0,5-1 dl vand (start med 0,5 og spæd til ved behov)
- 2 dl A38 (eller en neutral yougurt)
- lidt olie til stegning
Sådan gør du
- Start med dine ris - find en gryde som du tilføjer 7 dl vand til. Få det til at koge mens du fortsætter med næste opgave.
- Fortsæt med at skære alle grøntsagerne: blomkål i buketter / mindre stykker. Snackpeber i skiver. Rødløg i tern og cherry tomater i 1/8 dele eller 1/6 dele.
- Læg alle grøntsagerne i en stor gryde med ærterne og de to TrueGreens krydderiblandinger og din karry. Fyld vand op til midten af grøntsagerne og sæt et låg på gryden. Kog grøntsagerne.
- Er dit vand til risene oppe at koge? Så smider du dem i gryden med salt. Lad dem koge i 5 minutter under låg inden du skruer ned for varmen og lader dem simre. Sluk for varmen efter yderligere 15 minutter og lad dem hvile i 10 minutters tid under låget.
- Bland alle ingredienserne til dine Naanbrød sammen. Del dejen op i 6 - 8 stykker og rul dem alle ud i flade stykker brød. Steg dem på en pande med lidt olie på. De skal have et minuts tid på hver side alt efter hvor tykke de er.
- Put din kokosmælk i gryden med grøntsagerne. Smag til med salt og jævn eventuelt din sovs med lidt jævning. Du kan også sagtens tilføje mere af krydderierne fra TrueGreens hvis du har lyst til det. Der står på siden hvad de indeholder og det er nemt at smage til med lidt ekstra.
- Server nu din karrygryde med ris og naanbrød. Virkelig nemt og lækkert!
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!