Chokolade bites er en nem men yderst lækker form for konfekt/slik. De af mine læsere der har forsøgt sig med mine tidligere opskrifter på lignende lækkerier er alle vendt tilbage med gode resultater! Jeg har endnu engang været i køkkenet sammen med Agnes, hvor vi frembragte nogle vildt lækre chokolade bites, med popkorn og karamel, en super lækker “tøm skabet”-variant, som kom sig af at Agnes synes vi skulle putte popkorn ned i chokoladen, mens hendes mor (læs: mig) gerne ville have noget karamel.
Chokoladebrud tager stort set ingen tid at lave, de er super nemme og lækre, men dem man servere dem for er stort set altid imponeret – win win! Jeg har også tidligere brugt chokolade brud som en slags værtinde gave hvis vi har været på besøg hos nogle – dette er også faldet i god jord, hos både børn og voksne. Der bliver ca. 15-25 stykker af denne opskrift, alt efter hvor store du vælger at skære dem. Jeg fik 20 stykker af min.
Jeg har tidligere lavet disse varianter, opskriften finder du ved at klikke på navnet:
M&M’s og nougat.
S’mores og daim.
Chokofant og rutebiler.
Saltchips og riesen.
Ultimative lakridsfristelser.
Farverige chokoladebrud.
Påske brud med marcipan og mandler.
Min favorit er de ultimative lakridsfristelser, ikke fordi de andre ikke er gode, men jeg er besat af lakrids, sådan ca. – jeg elsker vitterligt alt der minder om lakrids, så det ville næsten være utænkeligt at jeg kunne vælge andre slags som min favorit. Jesper er gladest for den variant med saltchips og riesen, han har vist en eller anden passion for chokolade og chips blandet sammen, og han har så længe jeg kan huske købt en plade marabou og en pose salt chips og spist på samme tid, lidt skørt, men det smager også ret fantastisk så can’t blame him.
Du kan også prøve mine lækre kys kager med lakrids – de er SÅ lækre! Opskriften finder du her.
Ingredienser:
100 gram mørk chokolade.
50 gram lys chokolade.
25 gram hvid chokolade.
To-tre gode håndfulde friskpoppet popkorn.
Dulce de leche karamel (den færdige variant af de små dåser med kondenseret mælk)
Fremgangsmåde:
1. Beklæd en form med bagepapir.
2. Pop dine popkorn.
3. Smelt de 3 slags chokolade over hver deres vandbad.
4. Put masser af mørk chokolade i bunden af dit fad, fordel dine popkorn ovenpå og hæld din dulce de leche karamel ovenpå. Det er vigtigt at du selv vurdere hvor meget eller hvor lidt karamel du ønsker i dine chokolade bites, jeg brugte ca. en halv dåse til min.
5. Start med at hælde resten af den mørke chokolade over fyldet og fordel det lidt så chokoladen dækker alt fyldet.
6. Put den lyse chokolade ovenpå i et valgfrit mønster.
7. Dekorer til slut med den hvide chokolade – jeg brugte en tynd pind til at tegne mønster i min chokolade.
8. Stil på køl eller i fryseren til chokoladen har sat sig.
9. Skær dine chokolade bites ud i mundrette bider og opbevar dem I en lufttæt beholder i køleskabet.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.