Skønne sprøde samosas. Min samosa opskrift med krydret oksekød og fyld af flere forskellige grøntsager. Opskriften på disse samosas med oksekød og kartofler er fryseegnet og de kan varmes i ovnen enten direkte fra frost eller efter optøgning. De skal dog være kogt i friture olie inden frysning. Du kan også fryses dine samosas inden kogning. Det kræver dog at du så skal du koge dem i friture når de skal spises for at få den lækreste sprøde smag.
Opskrift på sprøde samosa
Mine sprøde samosa er lavet med en købt dej. Jeg køber dejen i specialvarer butikker hvor de har et stort udvalg af udenlandske varer. Det kan være asiatiske butikker eller en spar i et område hvor de sælger mange specialvarer. Du kan både købe kæmpe stykker, trekantet stykker, runde stykker og firkantet stykker. Fælles for dem alle er at de skal tilpasses i størrelsen og jeg anbefaler derfor de firkantet for mindst muligt spild. Størrelsesmæssigt kan du blot skærer dem i den størrelse der passer til firkanten.
Du kan også servere dem til min salat med grillede agurk, den smager super lækkert hertil.
Vil du gerne lave skønne sprøde samosa men synes du ikke fyldet i opskriften her tiltaler dig helt? Så har jeg nogle andre skønne foreslag til fyldet lige her:
- Kartoffelfyld med krydderier .(Aloo Samosa)
- Grøntsagsfyld med gulerødder, ærter og krydderier.
- Kyllingefyld med krydret marineret kylling.
- Oksekødsfyld med hakket oksekød og krydderier.
- Linsefyld med krydrede linser og løg.
- Spinatfyld med friske spinatblade, neutral smøreost og krydderier.
- Ostefyld med en blanding af forskellige oste og krydderier.
- Kikærtefyld med krydrede kikærter og grøntsager.
Disse nemme forslag kan give dig inspiration til forskellige fyldvarianter til dine samosaer. Du kan tilpasse fyldet efter din smag og præferencer og eksperimentere med forskellige kombinationer af ingredienser. Husk at tilføje krydderier og smagsgivere for at skabe autentiske og velsmagende samosaer.
Mine lækre samosa med oksekød og grøntsager
Mine sprøde samosas er lavet med oksekød og grøntsager. De er fyldt med kartofler, hvidløg, løg, spidskål, gulerødder og peberfrugt. Ærter kan også sagtens bruges i opskriften, det smager super lækkert.
Du kan med fordel serverer en lækker frisk salat som tilbehør til dine samosa med fyld og ellers bare nyde dem med sød chili sovs som smager super lækkert hertil.
Vil du prøve mine dumplings? Så har jeg delt opskriften lige her.
Samosa opskrift med oksekød og grøntsager
Ingredienser
Fyld
- Olie.
- 1 stort løg.
- 5 fed hvidløg.
- 300 gram kartofler. (meget småt hakket)
- 400 gram hakket oksekød.
- 200 gram spidskål. (meget fint hakket)
- 2 store gulerødder. (fint revet)
- ½ peberfrugt.
- ½ tsk Salt.
- ½ tsk Peber.
- ½ tsk Koriander. (krydderi)
- 1 spsk Karry.
- 1 tsk Spidskommen.
Derudover
- 1 pakke forårsrulledej (jeg køber dem på køl i specialvare butikker med 50 stykker i)
- Vand og mel der blandes til "lim"
- Fritureolie.,
- Sweet chili sovs.
Sådan gør du
- Start med at skærer dine løg i meget små tern. Skær også kartoflerne i meget små tern. Gerne mindre end 1x1 cm.
- Steg dine løg i lidt olie i en wok med plads til alle ingredienserne.
- Tilføj hvidløg der presses heri og dine kartofler.
- Tilføj derefter dit oksekød og lad det gennemstege mens resten af ingredienserne laves klar. (husk at røre jævnligt)
- Riv dine gulerødder. Skær dit spidskål i meget fine stimler. Skær dine peberfrugter i små tern. Tilføj alle tre dele til din wok når oksekødet er færdigstegt.
- Smag til med dine krydderier: karry, koriander, salt og peber.
- Nu er det tid til at fylde dine samosa's.
- Jeg skærer min dej over i to. Ligger fyldet i det ene hjørne, folder hjørnet med fyldet over så jeg har en trekant til sidst. Jeg fortsætter med at folde i trekanter indtil jeg næsten er i enden. Jeg blander lidt mel og vand sammen og limer den sidste ende fast på samosa'en for at sikre mig at den ikke går op.
- Jeg laver normalt omkring 20 styks inden jeg begynder at koge og så laver jeg resten mens jeg koger mine Samosa. Hvis du føler det bliver stressende, så laver du selvfølgelig bare alle inden du begynder.
- Nu skal dine Samosa koges i olie. Jeg varmer olie op i en gryde. Der skal rimelig meget olie i gryden. (jeg brugte 1,5 liter) For at tjekke om olien er varm nok kan du enten stikke en træske ned i olien og tjekke om der kommer bobler omkring dem. Alternativt kan du bare smide en samosa derned og se om den varmer som den skal.
- Kog alle dine samosa til de er lysebrune og lækre. Læg dem på lidt køkkenrulle når de er kogt så de kan dryppe lidt af.
- Server dem med sweet chili sovs og nyd dem lune.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Jeg kan også anbefale at lave samosa hvis du alligevel har gang i fritureolien. Begge dele kan frys… […]