En skøn omgang sticky asiatisk kylling serveret med ris og appelsin. Jeg er vild med asiatiske opskrifter der er fulde med smag og mætter godt. Mine sticky asiatiske kylling med ris og appelsin tjekker af i alle bokse og så er det sindsygt nemt at lave heldigvis.
Sticky asiatisk kylling med ris og appelsin
Når retten skal laves starter du med at koge dine ris. Du skal derefter stege din kylling hvorefter du opbygger sovsen sammen med kyllingen. Dine ris skal derefter steges med for at give dem den gode smag fra din sticky glaze. Afslut med grøntsager og æg for at fuldende denne skønne opskrift.
Jeg er vild med stegte ris og hvis du også er det kan jeg anbefalet dig at prøve denne opskrift.
Kylling med asiatisk sticky glaze
Jeg har toppet opskriften med nogle blomster fra min citron timian. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt men jeg synes bare at det så godt ud og så elsker børnene sammentid når maden er fyldt med blomster, så det er jo win win. Du kan sagtens bruge nogle andre krydderurter på toppen eller helt droppe dem hvis du er mere til det.
I forhold til grøntsagerne kan du også sagtens skifte ud i dem, jeg har kørt den ret safe her men du kan bruge hvad som helst stort set.
Sticky asiatisk kylling med ris og appelsin
Ingredienser
sticky asiatisk kylling
- 500 gram kyllingebryst.
- 3 fed hvidløg. (presset)
- 2 appelsiner. (saften herfra)
- 1 spsk soyasauce.
- 1 tsk fiskesovs.
- 2 spsk brun farin.
Derudover
- 200 gram ris.
- Vand.
- Salt.
- en stor håndfuld ærter.
- 2 hele æg.
- Evt. fint hakker persille.
Sådan gør du
- Kog dine ris efter anvisning på pakken. Jeg bruger her ris i kogeposer da de ikke klæber sammen.
- Skær kyllingen ud i små tern og steg dem på en stor pande. Når kyllingen er gennemstegt tilføjes presset hvidløg, soyasovs, fiskesovs, brun farin og saften fra to hele appelsiner.
- Lad sovsen koge lidt sammen inden du tilføjer du ris og ærter. Lad det stege lidt inden du laver et hul i midten af risene og klækker to æg i hullet. Steg det stille og roligt mens du røre rundt, så al ægget er gennemstegt og ligesom "smadret" ud i små stykker.
- Server retten med lidt frisk persille på toppen. Jeg brugte også lidt citron timian blomster men det er ikke nødvendigt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!