En ny lækker opskrift på sprøde laksebidder i ovnen med baconkartofler og hollandaisedip med cremefraiche.
Hjemmerørt hollandaisedip med cremefraiche
Jeg har lavet en hjemmerørt hollandaisedip med et brev knorrs hollandaisesovs blandet med cremefraiche og citronsaft. Det giver en skøn smag. Du kan også serverer retten med lidt aioli eller alternativt en god mayo. Hvis du vil have lidt mere smag i din hollandaisedip kan du også tilføje lidt hvidløg eller nogle krydderier.
Jeg serverer bønner til retten, men du kan serverer alle mulige og umulige grøntsager til retten alt efter dit ambitionsniveau og tiden du har til rådighed. Jeg synes bønner er skønne hertil men det er jo en smags sag. Noget andet nemt ville være optøet ærter.
Du kan også lave fløde kartofler til din laks – det smager også skønt.
Sprøde laksebidder i ovnen med baconkartofler
De lækreste sprøde laksebidder tilberedt i ovnen med pankorasp omkring der bliver lækkert i ovnen. Jeg har hertil lavet en skøn hollandaise dip med et brev hollandaise sovs fra knorr, cremefraiche og citronsaft.
Du kan også lave en skøn omgang laks med honning – det smager skønt og er også nemt at lave.
Sprøde laksebidder i ovnen med baconkartofler
Ingredienser
Kartofler
- 500 gram bagekartofler
- 2 pk Bacon i strimler
- Oregano
- Paprika
- Salt
- Peber
- Hvidløgspulver
- Olie
Sprøde laksebidder
- 400 gram laks
- 1 dl panko rasp
- Salt
- Peber
- Olie
Hollandaise dressing
- 2 dl cremefraiche
- 1 brev hollandaise pulver
- Citronsaft
- Salt
- Peber
Derudover
- Grønne bønner
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Vask dine bagekartofler og skær dem ud i store både. Læg dem i en pose med lidt olie og masser af krydderier. Bland det godt sammen.
- Skær din bacon over så hver strimmel bliver til to. Vikle dem omkring dine kartoffelbåde og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
- Bag dem i ovnen i cirka 45 minutter.
- Mens de bager skærer du din laks i små tern. Bland pankorasp og krydderier sammen i en skål. Put lidt olie på dine laksebidder inden du putter dem ned i din pankorasp som fordeles på stykkerne.
- Læg laksestykkerne i et ovnfast fad. De skal med i ovnen de sidste 20 minutter af bagetiden.
- Bland alle ingredienserne til din hollandaisedip. Smag til med citron, salt og peber. Lad den trække i køleskabet.
- 5 minutter inden maden er ved at være klar skal bønnerne laves. Steg dine bønner på en pande så de tøes op. Server derefter maden sammen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!