Belgiske ostevafler med topping af tunsalat eller club sandwich inspireret fyld af kylling, bacon og karrydressing. Nemt og lækkert! Mine belgiske ostevafler er egentligt bare ostevafler lavet i et vaffeljern til belgiske vafler. Jeg laver det som en “bolledej” og ikke som en flydende masse som man ellers ville have gjort det hvis det havde været almindelige ostevafler. Det gør ostevaflerne perfekte til det belgiske vaffeljern og sikre flotte vafler med en kerne af ost.
Belgiske ostevafler
Dejen her skal hæve i modsætning til hvis du blot havde lavet en omgang ostevafler i dit almindelige vaffeljern. Der er for og imod begge dele, og det smager dejligt uanset hvordan man vælger at lave sine ostevafler.
Vil du gerne have en anden ostet opskrift – så prøv min cremet pastaret med ostesovs og kylling.
Ostevafler med topping
I forhold til toppingen er det kun fantasien der sætter grænserne. Jeg lavede disse med to forskellige typer topping, en fiske variant og en kyllingevariant. Du kan sagtens nøjes med den ene eller lave en helt anden slags topping, eksempelvis kødsovs med en masse hakket grøntsager i og ost på toppen af vaflen også.
Min fiske variant er en simpel tunsalat med løg, snackpeber og cremefresie i – det er bare en hurtig variant hvor det hele røres sammen med lidt salt og peber. Det smager skønt og serveres ovenpå salat med agurk og ekstra peberfrugt. Nemt og lækkert!
Min kyllingevariant er tynde skiver kylling stegt på en pande med stegt bacon, karrydressing og derudover en portion salat, agurk, peberfrugt og løg som ovenstående.
Du kan også lave en omgang stjerneskud ala svinekød som topping på vaflerne.
Belgiske ostevafler med topping
Ingredienser
Vafler med ost
- 50 gram gær
- 2 dl mælk
- 3 hele æg
- 2 spsk sukker
- ½-1 tsk salt
- 500-700 gram mel
- 100 gram smør
- 250 gram revet mozzerellaost
Fyld - tunsalat (begge slags eller en slags)
- 2 dåser tun
- 1 løg
- 1 hel snackpeber
- Cremefresie (mængde efter lyst)
- Salt.
- Peber.
- Hjertesalat.
- Agurk.
- Peberfrugt.
Fyld - club sandwich (begge slags eller en slags)
- 2 hele kyllingbryster.
- Salt.
- Peber.
- Olie.
- 200 gram bacon i skiver.
- Karry dressing.
- Hjertesalat.
- Agurk.
- Peberfrugt.
- Løg.
Sådan gør du
Vafler med ost
- Bland gær og mælk, rør det ud.
- Tilføj æg, salt og sukker til væsken, bland sammen.
- Tilføj mel lidt af gangen og ælt det godt sammen.
- Når dejen er som en bolledej skal smørret tilføjes - her skal du blot skære smørret i meget små bidder som æltes stille og roligt ind i dejen.
- Dejen skal nu hæve i en times tid. (her kan du begynde at forberede dit fyld)
- Dejen deles nu i 12 - 16 stykker. De skal størrelsesmæssigt passe til dit vaffeljern.
- Mas stykkerne lidt flade og fyld dem med ost. Luk dejen rundt om osten og rul dem i mere ost.
- Bag dem nu i et vaffeljern og læg dem på en rist når de er gennembagte så de ikke bliver bløde.
- Server dine vafler med topping på. Jeg har skrevet to forslag på opskriften men kun fantasien sætter grænser.
Topping: Tunsalat
- Hak dine løg og din peberfrugt fint.
- Bland løg, peberfrugt og tun godt sammen. Tilføj cremefresie (mængde kommer an på hvad du kan lide). Krydre det med salt og peber.
- Vask og skær salat, agurk og peberfrugt.
- Fyld toppingen på dine vafler.
Topping: club sandwich
- Skær dine kyllingebryster i tynde skiver og steg dem på en pande med salt og peber på i lidt olie.
- Steg sammentid dit bacon sprødt på en anden pande.
- Vask og skær salat, agurk, løg og peberfrugt.
- Top dine vafler med salat, kylling, karrydressing, bacon og andet grønt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: ostevafler med tunsalat […]