De skønneste hjemmelavet pandekager med stuvet grøntsager er en nem og virkelig lækker måde at få kødfrie menuer ind i madplanen. En lækker opskrift på pandekager med fyld af grøntsager.
Pandekage opskrift med fyld
Når man får pandekager med fyld er det oftest en form for kødfyld. Det smager virkelig også dejligt og jeg er personlig kæmpe fan af pandekager. Jeg elsker pandekager uanset om det er med kødfyld, is eller andet. Du kan med fordel spise pandekagerne med disse stuvet grøntsager hvis du vil have en kødfri ret på menuen. Grøntsagerne er cremet og lækre med den ostesmag det får fra mornaysovsen. Det er en virkelig nem måde at lave fyld på. Min pandekage opskrift er med kanel og kardemomme, jeg elsker den lidt sødere smag det giver sammentid med at man undgår sukker i pandekagedejen.
Du kan også lave disse skønne spaghetti muffins med tomatsovs – de smager skønt!
Hjemmelavet pandekager med stuvet grøntsager
Jeg laver ofte en masse hjemmelavet pandekager når jeg først er i gang. Min pandekage opskrift ganger jeg bare op med 3-4 gange og steger en masse når jeg alligevel er i gang. Vi spiser enten pandekager flere dage i streg, putter dem i madpakkerne eller fryser dem ned når der er rester. I forhold til fyldet så kan man sagtens spise pandekager med stuvet grøntsager den ene dag og pandekager med kødfyld den anden dag. Du kan også fylde pandekagerne med stuvet grøntsager og ligge i et fad med ost på toppen som du varmer igennem på dag to. På den måde er der nem mad til flere dage.
Vil du prøve nogle andre kødfrie retter? Så finder du alle mine kødfrie opskrifter her.
Hjemmelavet pandekager med stuvet grøntsager
Ingredienser
Pandekagedej
- 2 hele æg.
- 4 dl mælk. (lidt mere eller mindre alt efter ønsket konsistens)
- 250 gram mel.
- 1 tsk kanel.
- 1 tsk kardemomme.
- ½ tsk salt.
- Smør/olie.
Stuvet grøntsager
- 1 hovede broccoli.
- 1 hovede blomkål.
- 4-6 hele gulerødder.
- 1 terning grøntsagsboullion.
- Vand. (fyld gryden til grøntsagerne er dækket)
- ½ liter mornaysovs.
Sådan gør du
- Start med din dej til pandekagerne, så den kan få lov at trække efterfølgende. Start med at putte mel og krydderier i en skål. Rør det godt sammen og tilføj derefter æg og mælk lidt efter lidt under omrøring. Undgå at få klumper i ved at sørge for at røre godt igennem inden du tilføjer for meget væske. Jeg kan bedst lide at konsistensen er forholdsvis tynd.
- Sæt din pandekagedej på køl.
- Skyld og skræl gulerødderne og skær i mundrette bider. Skyld og skær broccoli og blomkål i små buketter.
- Begynd at stege dine pandekager i lidt olie eller smør. Fortsæt desuden med de resterende opgaver mens du passer pandekage bagningen.
- Put grøntsagerne i en gryde med vand så det næsten dækker. Tilsæt en bouillon terning og kog grøntsagerne næsten møre.
- Dræn grøntsagerne fra vand når de er møre. Put din mornaysovs i gryden med grøntsagerne og varm det igennem ved lav varme mens du steger resten af pandekagerne.
- Server herefter pandekagerne med fyld af stuvet grøntsager.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!