Herhjemme stod menuen på en omgang frikadeller i ovn med hjemmelavet tomatsovs og pasta. Det er virkelig det nemmeste at lave ovnstegte deller frem for at stege dem på en pande. Pandestegte frikadeller er bestemt også virkelig lækkert men ovnstegte deller kan bare et eller andet. Om ikke andet sørger de for et minimum af opvask og stegefedt. Du kan med fordel lave dine frikadeller i ovn de dage hvor det skal gå virkelig hurtigt og der kan du også overveje at skrive over den hjemmelavet tomatsovs og blot købe en færdiglavet i butikkerne. Men igen – den hjemmelavet tomatsovs og pasta er bare en skøn kombination som jeg er sikker på at de fleste vil sætte pris på.
Lav også gerne disse mere krydret frikadeller – dem tilbereder jeg også i ovnen.
Frikadeller i ovn – ovnstegte deller
Frikadeller i ovn, ovnstegte deller, ovnbagte frikadeller – kært barn har mange navne. Disse ovnstegte deller smager skønt og formår at passe sig selv mens man bruger tiden på at koge hjemmelavet tomatsovs og pasta. Helt perfekt!
Du kan selvfølgelig også sagtens stege dem på en pande hvis du er mere til det. Men hvis du ikke har prøvet at tilberede frikadeller i ovn så synes jeg klart at du skal gøre det forsøg først.
Pasta med hjemmelavet tomatsovs
Jeg laver altid en kæmpe portion hjemmelavet tomatsovs når jeg er igang. I den tømmer jeg ofte fryseren for mine nedfrosne rester af løg, peberfrugt, friske tomater, gulerødder og lignende. Hvis der er en smule kål i køleskabet ryger det også gerne med. Det giver en skøn smag omend den aldrig er ens. Squash er også virkelig godt i den hjemmelavet tomatsovs. Det fandt jeg ud af da vores squash planter sidste sommer gik amok i haven. Jeg håber at dette års udbytte bliver ligeså stort.
Du kan også give din tomatsovs en lille klat smør. Jeg elsker smør og så gør det et eller andet godt ved den hjemmelavet tomatsovs. Mums!
Tilbage til det med fryseren: jeg fryser generelt altid grøntsagerne ned. Hvis jeg eksempelvis kun skal bruge et halvt løg til maden eller jeg bare har hakket for mange til hotdogs. Det samme gælder peberfrugter som mine børn nogle gange elsker og andre gange slet ikke vil i nærheden af. Bare lige en hurtig klargøring inden de bliver helt slappe og kedelige, så passer de perfekt i fryseren. Jeg plejer at have en mindre bøtte eller en pose i fryseren med genluk, som jeg bare kan fylde op løbende henover et par uger. På den måde bruger jeg ikke 117 poser, sammentid med at det er nemt lige at tage op fra fryseren. Nå, det var vist nok madspildstips i denne omgang. Jeg skal selvfølgelig nok vende tilbage med flere en anden god gang.
Mangler du inspiration til andre opskrifter med tomat sovs? Så prøv min bacon bombe.
Frikadeller i ovn med hjemmelavet tomatsovs og pasta
Ingredienser
Ovnbagte frikadeller
- 500 gram svinekød
- 1 almindeligt løg
- ½ rødløg
- 1 helt æg
- 1-2 spsk mel
- salt
- peber
Pasta med tomatsovs
- 500 gram valgfri pasta
- vand
- salt
- 1 dåse hakket tomat
- ½ rødløg
- 3 fed hvidløg
- oregano (frisk eller tørret)
- salt
- peber
Topping (valgfri)
- Revet ost
- Persille
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at gøre alle ingredienser klar til farsen. Hak dine løg fint og bland din hakket svinekød, løg, mel og æg sammen. Put salt og peber i. Mængden af dette afhænger af dine smagsløg men jeg bruger cirka ½ tsk salt og 1,5 tsk peber til 500 gram hakket kød.
- Form farsen til frikadeller, læg dem i et ovnfast fad. De skal bages i ovnen i cirka 20 - 25 minutter. (bagetiden kan variere alt efter ovn og størrelse på frikadellerne)
- Kog din pasta efter anvisning på pakken.
- Bland hakket tomat, løg, hvidløg og krydderier i en gryde. Kog det igennem.
- Når din tomatsovs er kogt færdig skal den blendes så det er cremet og lækkert. Smag den til med salt og eventuelt mere oregano.
- Dræn din pasta for vand. Server pastaen med en klat tomatsovs på toppen og dine ovnbagte frikadeller. Drys gerne frisk persille på toppen og eventuelt ost.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!