Er der noget bedre end sol, sommer og pizza på grill? Jeg bager min pizza på pizzasten i grillen og sørger for at smide en hel masse forskelligt topping på pizzaerne. Jeg har en virkelig lækker og nem pizzadej opskrift til grillen.
Nem pizzadej opskrift
Jeg har lavet en virkelig nem pizzadej opskrift som laves klar og hæves af to omgange i alt cirka 2 timer. Når hævetiden er taget ud af ligningen tager det virkelig ikke lang tid at bikse pizzaerne sammen!
I forhold til fyldet så er der ligeså mange kombinationer som der er præferencer. Jeg har listet nogle af dem op herunder, fælles for dem alle er at der er tomatsovs i bunden:
- Mozzerellaost, goudaost, pepperoni og oregano.
- Mozzerellaost, goudaost, pepperoni, cocktailpølser, skinke og bearnaisesovs.
- Revet mozzerellaost, goudaost, og mozzerellaosteklump – med hvidløgsolie og frisk persille tilføjet efterfølgende.
- Mozzerellaost, goudaost, skinke og cocktailpølser.
- Mozzerellaost, oksekød i små klumper og bearnaisesovs.
- Mozzerellaost, skinke og ananas.
Du kan selvfølgelig kombinere det præcis som du har lyst. Der findes alle mulige og umulige måder at blande tingene sammen. Du kan også droppe tomatsovsen og lave en hvid sovs i stedet hvis du hellere vil det.
Vil du lave din egen tomatsovs så er der en opskrift på det lige her.
Pizza bagt på pizzasten på grill
Når jeg laver pizza på grill så laver jeg pizza bagt på pizzasten – det gør at de super hurtigt er færdige og får en sprød og lækker bund. Jeg er en stor grill og to pizzasten, så jeg kan hurtigt få lidt pizza langet over grillen. Det er virkelig lækkert med pizza på grill på de varme solskinsrige aftener.
Pizza på grill - en nem opskrift til sommerens grill menu (nem pizzadej opskrift)
Equipment
- Grill
- Pizzasten
Ingredienser
Pizza dej
- 1 pk gær
- salt
- sukker
- 6-10 dl vand
- 500-800 gram mel
Topping
- tomatsovs
- revet mozzerellaost
- revet goudaost
- mozzerellaklump
- pepperoni
- cocktailpølser
- skinkestrimler
- bearnaisesovs
derudover
- oregano
- hvidløg
- olie
Sådan gør du
- Start med at slå din dej sammen. Du skal smuldre dit gær i en stor skål, tilføje 1 spsk sukker og 1 tsk salt. Rør gæren sammen med salt og sukker. Rør til gæret "smelter".
- Tilføj halvdelen af vandet. Tilføj lidt mel. Rør sammen. Tilføj skiftevis vand og mel indtil du har den rette størrelse på dejen.
- Dejen skal være smidig, ikke al for mættet af mel men alligevel ikke klistret.
- Sæt dejen til hævning. Den skal hæve til dobbelt størrelse. Derefter slår jeg den sammen og lader den hæve videre igen. (det tager omkring 1 time og 15 minutter første gang og 45 minutter anden gang.)
- En halv time inden du skal til at lave pizzaerne skal du tænde din grill og ligge din pizzasten ind i grillen så den kan varme op.
- Skær din dej ud i mindre stykker. Jeg lavede små pizzaer og fik cirka 10 styks ud af dejen. Du kan også lave større pizzaer.
- Put lidt mel på bordet og rul dejen ud i en cirkel. Du vælger selv om du vil have en tyk eller en tynd dej, jeg kan bedst lige den tynde dej hvis der kun er lidt fyld på pizzaen mens mere fyld kræver en tykkere bund.
- Smør lidt tomatsovs på hver pizza. Put ost ovenpå. Jeg bruger halvt mozzerellaost og halvt goudaost. Put valgfri topping på, jeg lavede selv en slags med pepperoni, en anden med ekstra ost + frisk mozzerella revet i mindre stykker og lidt persille på toppen. Den tredje variant var med skinke, pepperoni, cocktailpølser og bearnaisesovs på toppen.
- Læg din pizza på pizzastenen og lad den bage i 3-5 minutter eller til dejen er færdigbagt og osten smeltet.
- Lav en hvidløgsolie med presset hvidløg blandet med olie. Put derudover også gerne lidt oregano på toppen af pizzaerne.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Du kan også bage pizza’er på grillen, det smager skønt! […]