Jeg elsker en god opskrift på one pot retter med ris eller pasta. Denne variant med kødboller i fad med ris er super nem og virkelig lækker! En super nem måde at tilberede en variant af ris retter med oksekød og grøntsager.
Ris retter med oksekød
One pot retter med ris er virkelig undervurderet! Disse kødboller i fad med ris er en af mine skønne ris retter med oksekød og masser af grøntsager. Du kan virkelig lave mange gode opskrifter med både ris og oksekød i et fad. Men du kan også lave den med andet både tilbehør og kød. Det er super nemt at få en hel masse gode opskrifter bikset sammen hurtigt, når man slipper for at stå og røre i gryder og vaske en masse ting op efterfølgende. Jeg er mega fan jo!
Du kan også lave en cremet og lækker one pot pasta ret med oksekød – den er helt fantastisk!
One pot retter med ris
Nå men for at få et velsmagende måltid ud af dette fad, så er det først og fremmest en mega god ide lige at koge vandet du hælder i på forhånd. På den måde slipper du for at risene klistre sammen i ovnen og dermed ikke koges ordenligt. Så på med kogende vand og rør derefter rigtig godt sammen så ingen ris ligger i klumper. Derudover skriver jeg i opskriften at du 15 minutter inden retten er færdig lige skal smide lidt mere kogt vand henover. Her hælder du det bare udover fadet rimelig godt fordelt overalt. Hvis der sidder nogle få ris klumper tilbage her, vil de løsnes op de sidste 15 minutter ved hjælp af den ekstra vand tilføjelse.
Kødboller i fad med ris.
Du kan med fordel smide en hel masse grøntsager i denne omgang kødboller i fad med ris. Jeg har selvfølgelig smidt broccoli, blomkål og porre i opskriften. Du kan dog også sagtens tilføje både peberfrugter, friske tomater og gulerødder hertil. Du kan også med fordel servere gnavegrønt eller en omgang salat hertil.
One pot ret med ris, tomatsovs og kødboller
Ingredienser
- 3 dl ris
- ½ broccoli hovede
- ½ blomkåls hovede
- 1 hel porre
- 5 dl vand (kogende vand)
- 1 tsk peber
- 1 tsk salt
- 1 hel boullionterning
- 500 gram tomatsovs
- 2-3 dl vand (også kogende vand)
Kødboller
- 500 gram hakket oksekød
- 5 fed hvidløg
- 1 lille rødløg
- 150 gram fetaost
- 1 tsk paprika
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kog noget vand i en el kedel.
- Skær din broccoli og blomkål i mindre buketter. Rens og skær din porre i skiver.
- Find et ovnfast fad, put dine ris, blomkål, broccoli og porre deri med salt, peber og din boullionterning. Rør godt sammen. Put 5 dl kogende vand oveni og rør sammen igen. Tilføj din tomatsovs til fadet også og rør godt rundt.
- Hak dit løg, pres dit hvidløg, skær din fetaost i tern. Bland det sammen med dit oksekød og krydderierne.
- Form kødboller og læg dem på toppen af fadet. Tryk dem lidt ned i væsken.
- Sæt dit fad i ovnen - cirka 40 minutter i alt. Efter 25 minutter hælder du 2-3 dl kogende vand fordelt over formen igen for at sikre dig at dine ris bliver kogt færdigt de sidste 15 minutter.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: one pot med ris og kødboller […]
[…] One pot med kødboller. […]
[…] Ris, tomatsovs og kødboller. […]