En skøn opskrift på kylling med bechamelsovs og sprød brød ved siden af. Det her er en virkelig skøn opskrift med masser af smag fra kylling, ost og det sprøde brød som vi elsker herhjemme.
Kylling med bechamelsovs og brød
Jeg er kæmpe fan af ost hvilket nok ikke kommer som en overraskelse hvis man har set bare nogle af mine mange opskrifter gennem tiden. Ostesovs som bechamelsovs kan gøre enhver pastaret endnu bedre, men fungere det også “alene”? Det satte jeg mig for at finde ud af med denne opskrift på kylling med bechamelsovs og brød. Jeg har valgt at tilføje både kylling og broccoli til bechamelsovsen og derudover dypper jeg brødet i sovsen også. Det smager overraskende lækkert og kan anbefales hvis du også er en oste elskende type.
Har du børn der ikke er vilde med broccoli kan du eventuelt koge nogle kartofler til retten også, så der er lidt mæthed i opskriften også udover broccolien. Du kan også sagtens bruge gulerødder eller blomkål hvis du har lyst til det.
Sprødt brød og et fad med kylling og bechamelsovs
Kyllingen er ret neutralt krydret. Du kan selvfølgelig sagtens krydre det mere eller toppe med en BBQ sovs. Det skal du selv beslutte hvordan du har lyst til at krydre din kylling efter dine smagspræferencer for retten i sig selv er meget neutral i smagen. Broccoli’en er også blot kogt med lidt salt og smager derfor også ret neutralt.
Du kan også lave en broccoli salat hvis du vil lave en anden opskrift med broccoli.
Kylling med bechamelsovs og brød
Ingredienser
Bechamelsovs
- 1 skive smør.
- 2 spsk mel.
- ½ liter mælk. (+/- alt efter ønsket konsistens)
- 2 tsk muskatnød.
- 150 gram mozzerellaost.
Derudover
- 1 hovede broccoli.
- Salt.
- Vand.
- 500 gram kyllingebryst.
- Salt.
- Hvidløgspulver.
- Paprika.
- 1 helt brød. (jeg brugte frost brød fra rema1000)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lad den forvarme.
- Start med at skære din broccoli ud i mindre buketter. Kog der derefter i letsaltet vand.
- Skær kyllingen i små stykker og steg dem på en pande med krydderierne. Kyllingen skal være gennemstegt.
- Lav din bechamelsovs. Smelt smøret i en gryde - rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
- Put din bechamelsovs i bunden af et ovnfast fad. Top med broccoli som du har drænet for vand og kyllingen. Sæt fadet i ovnen omkring 15 minutter sammen med brødet.
- Server derefter retten varm fra ovnen med brødet hertil.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: kylling med bechamelsovs og brød […]