Karbonader med hvid sovs, ovnbagte kartofler og garniture. En helt fantastisk opskrift som jeg ynder at lave herhjemme. Karbonader med hvid sovs er ikke den klassiske ret. Normalt laver jeg stuvet ærter og gulerødder til karbonader men her er den med hvid sovs.
Hvilken sovs til karbonader?
Klassiske karbonader er med stuvet ærter og gulerødder. Det smager også helt fantastisk! Jeg har her valgt at lave en dekonstrueret udgave heraf. Den hvide sovs elsker børnene også mens de normalt med gulerødder og ærter i, sorterer dem fra. Her valgte de faktisk at spise det med ærter og de spiste også gulerødderne ved siden af. Det er ofte fordelen ved at lave retter til børn uden for mange grøntsager integreret.
Karbonader med hvid sovs
Disse karbonader med hvid sovs dobbeltpanere jeg i mel og rasp. Jeg er altid i tvivl om det faktisk hedder karbonader eller krebinetter men for mig er det altså bare karbonader. Hakket svinekød formet til “bøffer” og pakket ind i panering. Virkelig nemt og lækkert. Sprødt kød med ovnbagte kartofler som tilbehør.
Når jeg blot har valgt en hvid sovs til denne ret frem for stuvet ærter og gulerødder, så er det faktisk fordi jeg denne gang ønskede at lave en dekonstrueret omgang stuvet ærter og gulerødder. Hvid sovs, kolde ærter og kogte “hele” gulerødder. Det smagte mega godt og børnene synes det smagte fantastisk frem for min standard variant hvor sovsen jo er fyldt med grøntsager.
Prøv også mine hjemmelavet kylling nuggets, hvis du som jeg er vild med sprødt kød.
Ovnbagte kartofler og garniture
Ovnbagte kartofler med masser af grøntsager udgør sammen med en hvid sovs og garniture tilbehøret til denne omgang karbonader. Jeg bruger masser af krydderier på mine kartofler, det smager virkelig godt sådan. Du kan med fordel smide endnu flere krydderier på kartoflerne hvis du kan lide det.
Karbonader med hvid sovs, ovnbagte kartofler og garniture
Ingredienser
Kabonader
- 500 gram hakket svinekød.
- Mel.
- Salt.
- Peber.
- Rasp.
- Mælk.
- Æg.
- Smør eller olie.
Hvid sovs
- 2 spsk mel
- 2 spsk smør
- Mælk eller fløde (mængde efter ønsket konsistent)
- Salt.
- Peber.
- Grøntsagsboullion.
- Sukker.
Ovnbagte kartofler
- 800 gram små kartofler.
- Olie.
- Salt.
- Paprika.
- Hvidløgspulver.
Tilbehør
- 4 store gulerødder. (gerne dem med top, det ser fint ud)
- 300 gram ærter.
- Persille.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyld dine kartofler for jord. Skær krydser i toppen på dem - de store skal der skæres flere snit i, så de alle tilberedes lige længe. Læg dem i et ovnfast fad. Put lidt olie henover, put krydderier på. Sæt fadet i ovnen - cirka 30-40 minutter.
- Skræl dine gulerødder. Jeg brugte gulerødder med toppe og lod en del af toppen blive på for udseendets skyld. Det er dog ikke nødvendigt. Jeg skar mine gulerødder i halve og skar et "kryds" i dem næsten igennem, så de hurtigere er kogt igennem. Du kan dog også lade dem være hele. Kog dem møre i vand.
- Tø ærterne op i koldt vand.
- Find 3 dybe tallerkner. I den ene tilføjes mel, salt og peber (mængde efter behov) rør godt sammen. I den næste tilføjes mælk og æg, rør godt sammen. I den sidste skal tilføjes rasp.
- Tag 1/4 del af dit svinekød i hånden, form dem til en fin karbonade og paner dem. Vend dem først godt i melet. Derefter i mælke/ægge blandingen og til sidst i raspen. Du kan sagtens dobbeltpanere i raspen hvis du har lyst.
- Du skal nu have stegt dine karbonader på en varm pande med smør eller olie. Vend dem løbende.
- Lav din sovs. Start med at smelte smørret og rør derefter melet i. Tilføj mælk eller fløde lidt af gangen og sørg for at det ikke klumper (hvis du får lavet klumper kan du sagtens bruge din stavblender til at blende klumperne ud). Hvis du ikke føler at du har nok sovs men sammentid ikke har en tyk nok sovs til at spæde mere væske til, kan du lave en meljævning med lidt mel og mælk blandet godt sammen. Det tilføjer du blot til sovsen og lader den koge og dermed tykne lidt. Tilføj boullion, lad det koge sammen og smag til med salt, peber og sukker.
- Server nu din ret. Sovs i bunden, en karbonade i midten. Kartoflerne rundt omkring. Grøntsager på toppen. Afslut med lidt persille.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: karbonader med hvid sovs […]
[…] Søndag: karbonader med hvid sovs […]