Agnes fyldte 3 år igår – tiden løber virkelig alt for strækt, om kun 15 år flytter hun principielt hjemmefra, det er for vildt! Nå men hun var lidt sløj igår og begge pigerne var hjemme hos mormor i dag, så hendes sløjhed havde mulighed for at forsvinde laangt væk! Når man bliver 3 år skal der selvfølgelig kage til – denne gang en sundere gulerodskage som kunne serveres i børnehaven uden at komme i problemer med sukker politikken.
3 års fødselsdag.
Vi fejrede hendes fødselsdag igår med en fridag – hjemmebagte boller og en hyggetur i centeret hvor vi fik is. Det var simpelthen bare så hyggeligt!
Dagen efter skulle hun selvfølgelig have lidt kage med til uddeling, derfor stod den på aftenbagning herhjemme. Jeg tænkte at en sundere gulerodskage uden tilsat sukker i kagen og med banan som sødestof ville falde i god jord – og det gjorde det! Fadet var ihvertfald tomt da jeg hentede hende igen.
Sund gulerodskage / en sundere gulerodskage med smørcreme
Da Agnes og Ellie ikke har været i vuggestue/børnehave hele ugen, er i morgen den dag hvor Agnes skal have lækkerier med til uddeling. I den forbindelse har jeg bagt en skøn squash, banan og gulerodskage med en vanilje-oste-creme på toppen. Jeg plejer bare at bage kagen med gulerødder og sukker. Men jeg ville gerne lave en sundere gulerodskage med mindre sukker. Da jeg havde nogle godt modne bananer og en squash liggende, justerende jeg min selvanlige opskrift.
Jeg har selvfølgelig prøvesmagt et lille stykke af den sundere gulerodskage. Man kan jo ikke servere noget der ikke er testet. Men hvor smagte den bare skønt! Det er slet ikke til at smage at der ikke er sukker i kagen. Gulerodskagen har masser af sødme fra både banan og gulerødderne.
Cremen bestående af smøreost, græsk yougurt og vanilje giver kagen en dejlig fedme og friskhed. Du kan også sagtens bruge vaniljeskyr i stedet for græsk yougurt og så bare tilføje lidt mindre vanilje til cremen.
Er du klar til opskriften på den lækre gulerodskage? Så kan du finde her:
Sundere gulerodskage - den nemmeste opskrift
Ingredienser
Gulerodskagen
- 600 gram gulerødder
- 1 squash
- 3 store bananer
- 5 dl havregryn
- 2,5 dl mel
- 1 spsk bagepulver
- 10 æg
- 200 gram friskost (neutral)
Topping
- 500 gram græsk yougurt
- 200 gram friskost (neutral)
- korn fra en vaniljestang
- 2 spsk flormelis
- Saft fra en citron
Pynt
- 200 gram blåbær
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Blend gulerødder til små stykker.
- Blend squash og banan til mos.
- Blend havregryn til mel.
- Bland alle ingredienser til kagen i en skål.
- Fyld dejen i en form beklædt med bagepapir.
- Sæt kagen i ovnen i ca 30 minutter, stik i den for at sikre dig at der ikke hænger dej fast. Alle ovne bager forskelligt og det kan derfor være svært at angive præcis tid.
- Bland græsk yougurt, friskost og citronsaft.
- Halver vaniljestangen, skrab kernerne ud og bland dem sammen med 1/2 spsk flormelis.
- Tilsæt vaniljepulveret og det resterende flormelis til "glasuren". Hvis du ikke vil bruge sukker, kan du i stedet bruge sukrin eller stevia - jeg synes personligt bare at det er bedre at give børn en smule sukker, end at fylde dem med kunstigt sukker.
- Når din gulerodskage er færdigbagt skal den køle af inden den pyntes med glasuren. Jeg skrev derefter på kagen med blåbær - man kan bruge hvilket som helst som pynt, vi er bare vilde med blåbær herhjemme.
Vil du hellere bage nogle lækre chokolademuffins uden tilsat sukker, er opskriften her.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Engang i mellem er det rart at følge folk på de sociale medier, for vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke lige bliver påmindet og inspireret til det. Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har dog også en instagram der kun er dedikeret til mad og opskrifter – hashtagmor_blog.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op og desuden også engang i mellem river ældre opskrifter frem fra gemmerne, for at dele yderligere inspiration med mine skønne følgere derinde.
Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor hvor jeg også deler masser af nye og ældre opskrifter. Kort sagt, jeg er nok at finde på de fleste platforme, og så er det jo bare at vælge din favorit.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Jeg bliver desuden virkelig glad, når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter på de sociale medier. På den måde kommer mine mange opskrifter lettere ud til flere madglade mennesker, som også kan nyde godt af mine nemme og lækre opskrifter. På forhånd, tusind tak for hjælpen!
Uj, den ser dejlig ud 😀 Det er en af mine favoritter, så denne version må da testes en dag.
– A
Tusind tak for din skønne kommentar! Den kan virkelig anbefales – jeg er nok nødt til snart at bage den, til os selv 😂
[…] Du kan også bage min gulerodskage uden sukker – perfekt til uddeling i børnehaven. […]
Skal der ikke dadler i? Jeg kan godt frygte at den ikke bliver sød nok.
Vh. A
Nej 🙂 Men det kan du sagtens gøre hvis det er 🙂
Hej, jeg har et spørgsmål til din gulerodskage.
Er det en fejl eller skal der friskost i dejen?
På forhånd tak, Mvh Katrine
Nej – det er ikke en fejl 🙂 Der skal friskost i dejen. Beklager den lange svartid, jeg har haft ferie.
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen