Jeg har lavet en lækker omgang stående bolognese med bechamelsovs. Det minder ret meget om en klassisk lasagne med hjemmelavet bechamelsauce. Min hjemmelavet bechamelsauce med ost til lasagne og andre pastaretter smager virkelig skønt og jeg er generelt kæmpe fan af ostesovs i pastaretter.
Stående bolognese med hjemmelavet bechamelsovs
Jeg har smidt masser af grøntsager i min bolognese til min stående bolognese med hjemmelavet bechamelsovs. Det gør at opskriften både er børnevenlig men også fyldt med god nærring. Hvis dine børn ikke er glade for grøntsager kan du fjerne oksekødet fra gryden når det er stegt og blende sovsen inden oksekødet puttes ned i sovsen igen. Det gør at du slipper for børn der brokker sig over grøntsager men sammentid har dem med.
Jeg bruger blot nogle store pasta “rør” som jeg fylder i et fad inden fadet fyldes med bolognese og hjemmelavet bechamelsovs. Det er en nem og lækker måde at lave lasagne på en anden måde på.
Du kan også lave en klassisk omgang spaghetti med kødsovs.
Hjemmelavet bechamelsauce med ost til lasagne og andre pastaretter
Har du prøvet at lave din egen hjemmelavet bechamelsauce med ost? Jeg laver det meget ofte til lasagne og andre pastaretter med blandt andet kødsovs. Du kan med fordel lave din bechamelsovs selv men hvis du har meget travlt kan du også godt bruge en købt mornaysovs.
Vil du prøve min hjemmelavet lasagne? Så kan du finde opskriften lige her.
Stående bolognese med bechamelsovs
Ingredienser
Kødsovs
- 2 hele almindelige løg.
- 2 hele gulerødder.
- 2 hele snack peberfrugter.
- 400 gram oksekød.
- 1 glas tomatsovs.
- 2 dl vand.
- 2 dl mælk.
- Jævning.
- 1 terning grøntsagsboullion.
- Salt.
- Peber.
- Oregano.
- Timian.
Bechamelsovs
- 1 skive smør.
- 2 spsk mel.
- ½ liter mælk. (+/- alt efter konsistens ønske)
- 2 tsk muskatnød.
- 150 gram mozzerellaost.
Derudover
- 400 gram store runde pastaer.
Sådan gør du
- Start med at hakke dine løg. Skær derefter dine gulerødder og snack peberfrugt i mindre tern.
- Steg din oksekød i en gryde. Når kødet er gennemstegt tilføjer du grøntsagerne og røre godt rundt. Tilføj tomatsovs, vand, mælk, boullion og krydderier. Lad sovsen simre.
- Lav nu din bechamelsovs. Smelt først smøret i en gryde - rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
- Smag din kødsovs til og put eventuelt ekstra krydderier i sovsen. Jævn sovsen ved behov. (jeg jævnede den ikke men det kan afhænge af tykkelsen på tomatsovsen og mængden af væske i kødet).
- Stil alle dine pastaer på højkant i et rundt fad. Det skal passe med at fadet er fyldt med pasta. Det er her vigtigt at du bruger store pastaer da det ellers ikke er muligt at få kødsovsen ind i.
- Fyld nu kødsovsen ned i pastaerne, lad sovsen flyde godt ned i alle pastaerne og også gerne i de små mellemrum mellem pastaen.
- Put derefter din bechamelsovs på toppen af pastaerne og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Hvad er en tomatsovs?
Bare din favorit – jeg bruger ofte et glas dolmio, varianten smooth med grøntsager i 🙂