En skøn opskrift på vegetar lasagne med masser af grøntsager er både nemt og lækkert. Jeg har selvfølgelig ikke sparet på ostesovsen i min grøntsagslasagne uden kød, ingen lasagne uden hjemmelavet ostesovs!
Min ostesovs er en bechamelsovs med masser af muskatnød og mozzerellaost. Det giver en dejlig smag og konsistens. Derudover er den toppet med rasp for lidt ekstra crisp.
Lækker opskrift på vegetar lasagne
Jeg bruger almindelige lasagneplader i min vegatar lasagne, de billige til omkring 10 kroner, men man kan også sagtens bruge friske lassgneplader fra køledisken eller lave en lasagnette i stedet med andre former af pasta. Hvis du laver opskriften om til en lasagnette putter jeg altid bare pastaen i sovsen (grøntsagssovsen i dette tilfælde) og derefter skal dine lag blot bestå af grøntsagssovs med pastaer i og bechamelsovs indimellem.
Du kan med fordel bruge fuldkornspasta hvis det er jeres fortrukne pastatype. Hos os er det forskelligt hvad vi bruger men vores store barn foretrækker klart den hvide pasta.
Vil du prøve mine kødfri fyldte tortillaruller?
Grøntsagslasagne uden kød
Som tilbehør til din grøntsagslasagne uden kød kan du serverer en hurtig grøn salat, en råkost med revet æbler i eller grøntsagsstænger. Du kan også serverer lidt brød, enten almindelige flutes med smør på eller hvidløgsflutes. Din grøntsagslasagne kan også bare serveres som den er, den behøver ikke tilbehør.
Er der nogle af grøntsagerne i ikke bryder jer om, så kan de erstattes med svampe, bønner eller ekstra af de andre grøntsager. Smag altid sovsen til, så du er sikker på at den smager præcis som du bedst kan lide det. Det kan også være du ønsker lidt ekstra boullion, det kan den sagtens bærer også.
Prøv også min almindelige lasagne med kød.
Grøntsagslasagne uden kød - lækker opskrift på vegetar lasagne
Ingredienser
Lasagnesovs
- 8 fed hvidløg.
- 2 hele rødløg.
- Olie.
- 500 gram gulerødder. (hakkes fint)
- 3 hele tomater. (hakkes fint)
- ½ styk blomkål. (hakkes fint)
- 1 hel broccoli. (hakkes fint)
- 1 stor dåse tomatpure.
- Lidt mælk. (2-4 dl alt efter konsistens ønske)
- Salt.
- Peber.
- Oregano.
- Basilikum.
- 1 terning grøntsagsboullion.
Bechamel sauce
- 1 skive smør.
- 2 spsk mel.
- ½ liter mælk. (+/- alt efter konsistens ønske)
- 2 tsk muskatnød.
- 150 gram revet mozzarella ost.
Pasta
- 300 gram lasagneplader. (cirka)
Topping
- 2 spsk rasp.
- Lidt smør klumper.
Derudover
- Hakket persille.
- Brød.
- Smør.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Hak løg og hvidløg og smid det i en gryde. (vent med at tænde varmen)
- Hak gulerødder, broccoli, blomkål og tomat i en foodprocessor eller lignende hvor du kan få helt små stykker uden for meget arbejde.
- Tænd for varmen under gryden og tilføj lidt olie til løgene. Steg dem let.
- Tilføj alle grøntsagerne til gryden og rør godt rundt. Put derefter tomatpure heri og lad det fordele sig på grøntsagerne. Tilføj derefter lidt mælk, krydderier og grøntsagsboullionen. Lad sovsen simre stille og roligt.
- Lav dernæst din bechamelsovs. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Tilsæt mælken lidt af gangen, her skal du passe på at sovsen ikke klumper og at det hele har samlet sig inden du igen putter mælk i. Når sovsen har den rette konsistens putter du muskatnød og ost i. Rør godt i bechamelsovsen.
- Nu er det tid til at samle din lasagne i et ovnfast fad. Start med grøntsagssovsen, lidt bechamelsovs og derefter lasagneplader fordelt udover. Fortsæt sådan til alt grøntsagssovsen er væk. Det sidste lag skal være bechamelsovs så sørg for at holde tilbage med det så der er rigeligt til at dække hele toppen.
- Drys din lasagne med rasp og et par smørklumper der kan smelte ned i bechamelsovsen. Sæt din lasagne i ovnen i cirka 30 til 40 minutter til pladerne er møre.
- De sidste 10 minutter skal du smide dit brød med i ovnen.
- Server din lasagne med frisk hakket persille ovenpå og brød med smør ved siden af.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: grøntsagslasagne […]
[…] Søndag: grøntsagslasagne […]
[…] Grøntsagslasagne. […]
[…] Søndag: grøntsagslasagne […]
[…] Søndag: grøntsagslasagne […]
[…] Søndag: grøntsagslasagne […]
[…] Søndag: grøntsagslasagne […]