Jeg har egentligt før i tiden ikke rigtigt brugt smør, hverken til brød eller madlavning generelt – men så blev jeg gravid, og nu er jeg åbenbart en værre smørgris. Smør giver bare lige lidt ekstra til maden – det smager skønt på brød men endnu bedre smager det hvis det er smeltet udover risengrød, i en bagt kartoffel eller som i dag, kartoffelmos!
Jeg har længe haft lyst til kartoffelmos men jeg får altid at vide at kartoffelmos ikke er godt om sommeren, fordi det bliver klæg og melet. Det påstand skulle selvfølgelig testes, og jeg har i dag lavet en mega lækker kartoffelmos, som ikke var hverken klæg eller melet – så det skal jeg selvfølgelig dele med jer!
Agnes på 2.5 år er som nævnt HER ikke glad for kød – så hun spiste kun kartoffelmos, men Ellie sluprede begge dele i sig med velbehag. Vi havde masser af kødsovs tilbage, idet Agnes ikke spiste noget af det og vi normalt har til 2 dage i denne portion. Jeg har frosset resterne ned, men man kunne ligeså godt have brugt det til en omgang pasta/kødsovs dagen efter.
Kartoffelmosen i min opskrift var dog en passende mængde til os, to voksne og to små børn – så ønsker man mad til 2 dage; skal man lave en dobbelt portion, jeg synes dog sjældent at kartoffelmos er fantastisk hverken nedfrosset eller på køl til dagen efter.
Ingredienser:
1250 gram kartofler
1/2 grøntsagsboulion
2 spsk smør
Salt
Peber
Topping: 1 spsk smør, 2 fed hvidløg og en lille håndfuld persille
500 gram hakket oksekød
Lidt olie
1/2 grøntsagsboulion
140 gram tomatpure (en dåse)
200 gram majs
1 porre
1 dl fløde/mælk
1 spsk oregano
1 tsk basilikum
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
1. Start med at skrælde, skylde og skære dine kartofler. Jeg skærer dem normalt i små stykker for at de koger hurtigst.
2. Put kartoflerne i en gryde med vand så det dækker kartoflerne – en halv boullionterning og rigeligt salt.
3. Kog kartoflerne til de er møre.
4. I mens bruner du oksekødet i lidt olie.
5. Rens og skær porren i små stykker.
6. Når kødet er brunt tilsættes tomatpuré, porre, majs og boullion – lad det stege lidt.
7. Tilsæt væsken, Jeg brugte fløde da vi havde det i køleskabet, men mælk er ligeså fint.
8. Put krydderierne i, lad det simre 5-10 minutter og smag til med salt og peber. Kødsovsen er nu klar.
9. Hæld alt vandet fra kartoflerne og mos dem. Når mosen er helt lind tilsættes smøret.
10. Hak 2 fed hvidløg og persillen – rør det sammen med 1 spsk smør som du smelter i microovnen (eller over mosen hvis du ikke har en microovn) og hælder ovenpå mosen lige inden servering.
Velbekommen.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
Ej hvor lækkert, og sundt <3
Kødsovsen er ihvertfald og lidt fedt skal man jo have, ikke? ? Tak for rosen!
Den kartoffelmos ser dæleme lækker ud, måms!
God aften! :).
http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/
Det er den virkelig også! Tusind tak og i lige måde ?
Overraskende at du syntes at smør er god til mange ting,hurra for dig at du godt kan lide “guldet” hahahahaha.. Det er jo desværre bare ikke så skide sundt,men jeg elsker også smør.. 🙂 😉
Nej det kunne ellers være lækkert hvis det pludselig tryllede sig selv sundt ?
mums hvor ser det bare lækkert ud.
Jeg er også en smørgris, og en pizza gris, og mayo gris og en pomfrit gris, tror du lige det var en udfordring i mit vægttab???? 🙂
…..Og stadig er! nu bliver jeg helt sulten, igen! ha ha
// Camilla Christine
http://blogbycc.dk/
Jeg kender det SÅ godt! Alle de ting + chips, kage og chokolade – vægttab er en killer ?
Det ser virkelig lækkert ud! <3
Tusind tak! 🙂
Mmmh det ser lækkert ud?
Tusind tak! 🙂
[…] Vil du hellere have en kartoffelmos hertil – så prøv min opskrift på luksusmos her. […]