Jeg er efterhånden ved at være ret godt til at lave opbagt sovs, hvis jeg selv skal sige det. Det har været en kamp værd at kæmpe – og mit “knorr arsenal” består nu kun af hollandaisesauce, for selvom jeg måske godt kunne lave det selv, så er det alligevel ret omstændigt en travl hverdag, bilder jeg mig selv ind ihvertfald, jeg har her lavet en skøn ret med kalkun.
Jeg har tidligere kastet mig ud i bearnaisesovs – opskriften kan du finde her.
Sidste fredag lavede jeg en lækker ret med ovnbagte kartofler, kalkun lår og den skønneste pebersovs, det kan virkelig anbefales – selvom opskriften har været liiidt længe om at komme på bloggen, det beklager jeg men den blev helt glemt indtil jeg begyndte på madplanen til på søndag.
Og en lille bonus, selv lille frøken jeg-spiser-ikke-kød-moooar, spiste kalkun lår med velbehag, yeees!
I får opskriften herunder.
Ingredienser:
2 kalkun lår.
1 pakke bacon.
500 gram små kartofler.
Olie.
Salt.
Salat:
1 tomat.
1/2 agurk.
1/2 hovede hjertesalat.
1/2 lille dåse majs.
Sovs:
50 gram smør.
2 spsk mel.
Ca 5 dl mælk.
Frisk kværnet peber.
Salt.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Gnid lidt salt på kalkun lårene og pak dem ind i bacon. Læg dem i et ildfast fad.
3. Sæt kalkun lårene i ovnen mens du skrubber kartoflerne og halvere dem. Hæld godt med olie på og drys med salt.
4. Kartoflerne sættes ind i ovnen til kalkunen og skal ca. bages i 45 minutter, alt efter størrelse selvfølgelig. Rør gerne rundt undervejs.
5. Skær en hurtig salat og bland det godt sammen.
6. Sæt dig på sofaen, leg med børnene eller what ever you like – nu er der nemlig en masse ventetid forud. Først når der er 5 minutter tilbage af ovntiden skal sovsen påbegyndes.
7. Sovs: smelt smøret i en pande, tilsæt mel og rør godt. Tilsæt mælk, lidt af gangen til konsistensen føles rigtig – måske skal du ikke bruge alle 5 dl, måske skal du bruge lidt mere end det. Smag til med salt og masser af frisk kværnet peber. Jeg bruger ikke hele korn, det synes jeg personligt ikke om, men man kan jo gøre som man har lyst til.
8. Put kartoflerne og kalkunen op til sovsen og server straks rygende varm med salat on the side.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Hvor køber du kalkunlår? De supermarkeder jeg handler i har ikke kalkunlår. Den lokale slagter kiggede undrende på da jeg spurgte ham. For nogle år siden kunne man købe kalkun flere steder men synes ikke jeg ser det mere.
Fra i morgen er der faktisk tilbud i lidl, 2 styks til 22 kr. 🙂 .. Men jeg har også fundet dem i bilka 🙂