En flyvetur med pseudotvillinger.

Kreta #1

Okay, tid til endnu en Kreta update. Det er vildt lækkert hernede! Det er tilpas i temperatur – jeg havde vitterligt frygtet de 38 grader som der var hee på Kreta for blot et par uger siden, men vi har omkring 32 grader i dagtimerne, hvilket er meget passende. Dog gør varmen det svært for pigerne at sove, og blandet med alle de nye indtryg og frygten for at gå glip af noget betyder virkelig lidt søvn. Som i at Ellie lørdag faldt i søvn i mine arme kl. 10.00-10.20 og det var så det hun sov den dag – indtil hun blev puttet kl. 18.40. Samme dag sov Agnes heller ingen lur – hun faldt dog i søvn i mine arme på vej ned efter aftensmad. Tilgengæl som Ellie fra 18.40 til 07.20 – det er virkelig aldrig sket før!

Vi har oplevet så mange små ting, og jeg har skrevet en lille “dagbog”.

Tordag d. 24.8.17: store rejse dag.
Vi nåede ikke ret meget andet end transport denne dag – det kan i læse mere om HER.

Agnes sagde de sjoveste ting, ud i det blå, til Jesper på vej i bussen til hotellet, jeg tror vitterligt bare hun forsøgte at holde sig vågen! “Jeg simpelthen gider ikke spændes fast – oppe i flyvemaskinen, jeg blev mejet ked af det far” – “Jeg gerne drik” – “jeeg elsker kylling” – “jeg fik sunset i lufthavn far, spist den allem samm pomfritter” – “bar lig og slap af faar – ikke snakke” var hendes sidste kommentar, fordi Jesper spurgte hende om noget – kort efter lukkede de små øjne, blot 2 minutter før bussen stoppede ved vores hotel.

Fredag d. 25.8.17: by-rund-tur.


I dag stod Ellie som sædvanlig op kl. 6.00, trods sparsom søvn dagen inden. Jeg gik derfor en tur med hende fra morgenstunden for at give Agnes mulighed for at sove lidt længere. Kl. 07.00 havde Ellie og jeg været nede og hente vand og shoppe lidt – og vi valgte at vi ville bruge dagen på at lære byen at kende. Platanias er en af de store turistbyer her på Kreta – men ingen af os har været her før.

Vi startede dagen med morgenmad på hotellet efterfulgt af en dukkert i poolen. Ellie var virkelig ikke fan af vandet – der egentligt var fint varmt, men Ellie er ret kuldskær, helt sikkert grundet det manglende fedtlag.

Efter en svømmetur, gik vi en tur i byen for at finde et sted hvor vi senere kunne spise frokost – på turen faldt Ellie i søvn, omkring kl 11.00, hvilket er alt for tidligt i forhold til at hun oftest kun sover den ene lur. Hun sov til kl 11.30 hvor hun blev vækket af en forbikørende bil mens vi spiste frokost. Heldigvis var vi lige blevet færdig med frokosten og vi skyndte os at gå videre så hun igen kunne sove. Agnes faldt dog ikke i søvn igen. Efter at have forsøgt at overtale Agnes til lur fra 11.30 til 12.15 vågnede Ellie igen og begge piger ville ikke sove mere.

Mellem 12.00 og 15.00 er solen som bekendt værst, så den vil vi selvfølgelig helst undgå så meget som muligt – vi blev derfor på værelset til kl 14.00, hvor vi gik endnu en tur – denne gang ned til stranden hvor vi fik en is. Jeg gav Agnes lov til selv at vælge en is – og i min naivitet tænkte jeg at en vaffel som Agnes havde bedt om – til 40 kr var en “lille” belgisk agtig vaffel med lidt is på, så det fik hun da bare…. Speltmoren her blev dog snydt – vaflen var næsten større end Agnes hoved og barnet nægtede at dele ? Nå fuck! Efter at have spist alt isen på toppen fik jeg havde dog overbevist Agnes om at den var bedre hvis vi skar en firkant af til hende – den fik hun over på en seperat tallerken og jeg konfirmeret den resterende vaffel, altså hvad gør man ikke for sine børn jo? ?

Vi kom efterfølgende forbi havnen på vores tur, og en butik hvor vi købte et badedyr til Ellie i håb om at vandet så ville være mere okay for hende. Ved havnen fandt vi en båd som tilbød nogle fine sejlture – så vi bookede en tur til tirsdag hvor bølgerne formenteligt skulle have lagt sig. En plan var lagt, og lidt mere ro fandt sig ind i Jespers sind. Han er virkelig typen der hader at lave ingenting på ferier. Jeg vil også helst opleve en hel masse, men for mig er det også okay at have dage uden planer – specielt når der er børn med på ferien.

Vi tog tilbage på hotellet hvor vi endnu engang gik i poolen – denne gang med Ellies nye badering, hvilket var en mega succes! ? Agnes er også blevet vildt sej til at “svømme” hun plasker bare rundt i hendes badering og kommer faktisk overraskende hurtigt fremad ?

Klokken 20.00 sov pigerne – efter en lang men skøn dag ?

Lørdag d. 26.8.17: tog-tur.
Da Ellie og jeg fredag havde gået vores lille tur, stødte vi på en stander hvor der stod lidt om togturene rundt med det lille tog. Agnes havde hele fredagen peget og sagt “moor køre toog” når de kom forbi – derfor var det oplagt at tage sådan en tur.

Vi valgte turen “blue lagoon” fordi den tidsmæssigt passede bedst, og fordi man fik lov at plukke sine egne appelsiner – win win! Toget kørte klokken 10.00 og var tilbage kl 12.00 hvilket jo passede helt fint med lur. Det var en dejlig tur – super fin udsigt og passende længde. Ellie nød også turen, og den stille bumlen fra toget nød hun så meget at hun faldt i søvn ? Hun var virkelig langt væk for selvom toget stoppede 2 minutter efter, så sov hun hele stoppet på 20 minutter i mine arme mens jeg gik rundt og så på den fine natur ved søen.

Vi gik ind i toget igen og kørte videre. Det næste stop var appelsinfarmen – det var de fineste appelsiner og Agnes blev helt vild i øjnene da vi fortalte at hun selv måtte plukke en appelsin. Ellie fik også lov at plukke en appelsin og de var virkelig friske og lækre! På ingen måde at sammenligne med dem man kan købe i Danmark! Vi købte noget friskpresset juice og lidt honning og kørte hjem til hotellet igen.

Pigerne kunne ikke falde i søvn – trods 20 minutters gåtur på Kretas bumlende bakker i den badende sol var der ikke udsigt til lur fra nogle af dem, så vi blev enige om at droppe lur og tage ind og spise på en resturant med legeplads. Her på Kreta er virkelig lækkert for børn – der er SÅ mange resturanter med legepladser/indhegnet legeområde, hvor man kan få et bord helt op til. På den måde kan børnene lege mens man venter på maden, uden at man er bange for at de forstyrre de nærtsidende gæster eller løber væk.

Ingen af børnene sov mere den dag – men klokken 17.30 var de seriøst trætte, som i ‘hænge på skulderen med meget tunge øjne’ trætte! Vi besluttede derfor at finde noget takeaway som vi kunne spise på hotellet. Midt i restauranten da vi bestilte vores takeaway faldt Agnes i søvn på min arm, og hun var vitterligt umulig at vække! Vi puttede pigerne efter aftensmaden kl. 18.20 og kl. 18.40 sov de begge. ? .. Vi brugte vores aften på et spil 500 – som Jesper vandt ?

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En flyvetur med pseudotvillinger.