4storegulerødder.(gerne dem med top, det ser fint ud)
300gramærter.
Persille.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyld dine kartofler for jord. Skær krydser i toppen på dem - de store skal der skæres flere snit i, så de alle tilberedes lige længe. Læg dem i et ovnfast fad. Put lidt olie henover, put krydderier på. Sæt fadet i ovnen - cirka 30-40 minutter.
Skræl dine gulerødder. Jeg brugte gulerødder med toppe og lod en del af toppen blive på for udseendets skyld. Det er dog ikke nødvendigt. Jeg skar mine gulerødder i halve og skar et "kryds" i dem næsten igennem, så de hurtigere er kogt igennem. Du kan dog også lade dem være hele. Kog dem møre i vand.
Tø ærterne op i koldt vand.
Find 3 dybe tallerkner. I den ene tilføjes mel, salt og peber (mængde efter behov) rør godt sammen. I den næste tilføjes mælk og æg, rør godt sammen. I den sidste skal tilføjes rasp.
Tag 1/4 del af dit svinekød i hånden, form dem til en fin karbonade og paner dem. Vend dem først godt i melet. Derefter i mælke/ægge blandingen og til sidst i raspen. Du kan sagtens dobbeltpanere i raspen hvis du har lyst.
Du skal nu have stegt dine karbonader på en varm pande med smør eller olie. Vend dem løbende.
Lav din sovs. Start med at smelte smørret og rør derefter melet i. Tilføj mælk eller fløde lidt af gangen og sørg for at det ikke klumper (hvis du får lavet klumper kan du sagtens bruge din stavblender til at blende klumperne ud). Hvis du ikke føler at du har nok sovs men sammentid ikke har en tyk nok sovs til at spæde mere væske til, kan du lave en meljævning med lidt mel og mælk blandet godt sammen. Det tilføjer du blot til sovsen og lader den koge og dermed tykne lidt. Tilføj boullion, lad det koge sammen og smag til med salt, peber og sukker.
Server nu din ret. Sovs i bunden, en karbonade i midten. Kartoflerne rundt omkring. Grøntsager på toppen. Afslut med lidt persille.