Go Back
Stegte rejer i hvidløg og ris med smag af hvidløg

Stegte rejer i hvidløg og ris med smag af hvidløg

Stegte rejer i hvidløg og ris med smag af hvidløg. Jeg er kæmpe fan af ris retter og denne med rejer er ingen undtagelse.
Forb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hovedret, risret
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Hvidløgsris

  • 10 fed hvidløg
  • ½ almindeligt løg
  • olie
  • 4,5 dl vand
  • grøntsagsboullion
  • 3 dl ris

Hvidløgsrejer

  • 400 gram rejer
  • 10 fed hvidløg
  • ½ almindeligt løg (rester fra den ovenstående)
  • olie
  • peber
  • salt

Derudover (eventuelt)

  • persille
  • brød
  • gnavegrønt

Sådan gør du
 

  • Hak dit løg. Del det i to lige store bunker.
  • Pres dine 10 fed hvidløg til dine ris. Varm en gryde op med lidt olie. Tilføj dine 10 fed presset hvidløg og halvdelen af løget. Tilføj dine ris og fyld vandet i gryden. Tilføj også din boullion. Lad dine ris koge i cirka 5-8 minutter og sluk derefter varmen mens risene varmes videre i vandet. (fremgangsmåden står også bagpå posen altså udover mine tilføjelser med løg, hvidløg og boullion)
  • Sæt dit brød i ovnen efter anvisning på pakken.
  • Pres dine 10 fed hvidløg til dine rejer. Put hvidløg, halvdelen af løget, lidt olie og dine rejer på en pande. Lad det stege stille og roligt. Smag til med salt og peber ved behov.
  • Mens dine rejer steger gør du dit gnavegrønt klar til servering.
  • Server dine hvidløgsris med rejer og eventuelt lidt hakket persille på toppen, sammen med dit brød.
Keyword Hvidløg, løg, Persille, rejer, ris, risret