Pizza på grill - en nem opskrift til sommerens grill menu (nem pizzadej opskrift)
Er der noget bedre end sol, sommer og pizza på grill? Jeg bager min pizza på pizzasten i grillen og sørger for at smide en hel masse forskelligt topping på pizzaerne. Jeg har en virkelig lækker og nem pizzadej opskrift til grillen.
Start med at slå din dej sammen. Du skal smuldre dit gær i en stor skål, tilføje 1 spsk sukker og 1 tsk salt. Rør gæren sammen med salt og sukker. Rør til gæret "smelter".
Tilføj halvdelen af vandet. Tilføj lidt mel. Rør sammen. Tilføj skiftevis vand og mel indtil du har den rette størrelse på dejen.
Dejen skal være smidig, ikke al for mættet af mel men alligevel ikke klistret.
Sæt dejen til hævning. Den skal hæve til dobbelt størrelse. Derefter slår jeg den sammen og lader den hæve videre igen. (det tager omkring 1 time og 15 minutter første gang og 45 minutter anden gang.)
En halv time inden du skal til at lave pizzaerne skal du tænde din grill og ligge din pizzasten ind i grillen så den kan varme op.
Skær din dej ud i mindre stykker. Jeg lavede små pizzaer og fik cirka 10 styks ud af dejen. Du kan også lave større pizzaer.
Put lidt mel på bordet og rul dejen ud i en cirkel. Du vælger selv om du vil have en tyk eller en tynd dej, jeg kan bedst lige den tynde dej hvis der kun er lidt fyld på pizzaen mens mere fyld kræver en tykkere bund.
Smør lidt tomatsovs på hver pizza. Put ost ovenpå. Jeg bruger halvt mozzerellaost og halvt goudaost. Put valgfri topping på, jeg lavede selv en slags med pepperoni, en anden med ekstra ost + frisk mozzerella revet i mindre stykker og lidt persille på toppen. Den tredje variant var med skinke, pepperoni, cocktailpølser og bearnaisesovs på toppen.
Læg din pizza på pizzastenen og lad den bage i 3-5 minutter eller til dejen er færdigbagt og osten smeltet.
Lav en hvidløgsolie med presset hvidløg blandet med olie. Put derudover også gerne lidt oregano på toppen af pizzaerne.