Go Back
To slags hjemmelavet æggesalat - en æggesalat uden karry og en æggesalat med karry

To slags hjemmelavet æggesalat - en æggesalat uden karry og en æggesalat med karry

Jeg har i denne opskrift lavet to slags hjemmelavet æggesalat. Både en æggesalat uden karry og en æggesalat med karry.
Forb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Forret, Frokost, frokost salater
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Hjemmelavet æggesalat uden karry

  • 4 æg
  • 2 spsk mayonnaise
  • purløg
  • salt
  • peber

Hjemmelavet æggesalat med karry

  • 4 æg
  • 2 spsk mayonnaise
  • Karry (mængde efter lyst)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • Valgfri brød
  • Smør
  • Purløg (til pynt)

Sådan gør du
 

  • Start med at beslutte om du laver en eller to forskellige æggesalater.
  • Hvis du laver en enkelt så kan du nøjes med at koge de 4 æg, ellers koger du alle 8. Jeg plejer at koge noget vand i en gryde (der skal være nok til at dække hele ægget når de kommer i gryden). Når vandet koger tilsætter du en smule salt til vandet og lægger forsigtigt dine æg derned. (jeg bruger salt i vandet fordi min erfaring er at æggene er nemmere at pille når der er salt i vandet, men det kan også sagtens være at jeg bare har været heldig de gange)
  • Kog dine æg i 8-9 minutter (de skal være hårdkogte).
  • Hak dine purløg fint.
  • Bland mayonnaise, karry, salt og peber i en skål. Bland mayonnaise, purløg, salt og peber i en anden skål. Smag begge dele til. Mængden afhænger af din smag. Vær dog opmærksom på at der selvfølgelig tilsættes æg og derfor smager det ikke helt så kraftigt af krydderier når først det blandes sammen.
  • Køl dine æg af når de er færdige.
  • Pil dine æg og skær dem ud. Jeg kørte dem bare igennem min æggedeler på begge leder for aflange stykker.
  • Tilføj 4 æg til hver skål med dressingen og bland sammen.
  • Smag igen - måske skal der mere krydderi eller purløg i de to forskellige æggesalat.
  • Server dine to slags æggesalat på brød. Det kan være en skøn hjemmelavet bolle, rugbrød, ciabattabrød eller smørbagte flutes. Husk masser af purløg!
Keyword forret, frokostsalat, Mayonnaise, pålæg, purløg, æg