Go Back
Fad med kartofler og krydrede oksefrikadeller i ovn

Fad med kartofler og krydrede oksefrikadeller i ovn

Det skønneste fad med kartofler og krydrede oksefrikadeller i ovn er den nyeste opskrift på stammen herfra. Det lækreste kartoffelfad med krydrede oksefrikadeller i ovn med bechamelsovs og mozzarellaost på toppen. 
Forb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Amerikansk, dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kartofler i ovn

  • 800 gram kartofler
  • vand
  • salt

krydrede oksefrikadeller

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 helt rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • salt
  • peber
  • 1 bundt persille

bechamelsovs

  • 1 skive smør
  • 2 spsk mel
  • ½ liter mælk
  • 2 tsk muskatnød
  • salt
  • peber

Topping

  • 100 gram mozzarellaost
  • persille

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle dine kartofler. Kog dine kartofler hele i letsaltet vand.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Hak dit rødløg. Knus dine hvidløg. Hak din persille fint. Bland disse ingredienser sammen med oksekød. Bland salt og peber i også.
  • Skær dine kartofler i skiver. Put kartofler i bunden af et fad. Sæt kartofler op af kanten af fadet også. Lav kødboller af din fars. Læg skiftevis en skive af dine kartofler og en kødbolle i fadet. (se hvordan de skal stå på mine billeder)
  • Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde - rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød, salt og peber efter smag.
  • Fordel din bechamelsovs over dine kødboller i fadet.
  • Sæt dit fad i ovnen i 40 minutter ved 180 grader varmluft. Efter halvdelen af tiden putter du mozzarellaost henover. (hvis du putter det på fra starten risikere du at det brænder på)
  • Top din ret med lidt hakket persille. Server straks herefter.
Keyword bechamelsovs, hakket oksekød, kartofler, mozzarellaost, Persille