Go Back
Squash boller med kerner

Squash boller med kerner.

Mine Squash boller med kerner er skønne hjemmebagte boller med solsikkekerner og revet squash som fyld.
Forb. tid 45 min
Samlet tid 3 t
Ret Bagning, Boller
Køkken dansk
Antal 20 boller

Ingredienser
  

Bolledej

  • 50 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • ½ liter danskvand
  • 500-800 gram hvedemel (cirka 150 gram kan erstattes med noget fuldkornsmel af en slags)
  • 200 gram durummel
  • ½ tsk salt
  • 50 gram smør
  • dl mælk

Fyld til dine squash boller

  • ½-1 squash (mængde efter størrelse)
  • 200 gram solsikkekerner

Pensling

  • æg, mælk eller andet til pensling

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Bland din gær med sukkeret og rør det til det smelter.
  • Put dine 2 æg i, og rør godt.
  • Tilsæt den kolde mælk til dit smeltet smør – og lad det køle af så det er lunkent.
  • Tilsæt dit danskvand til gær/æggemassen og rør sammen. Det bruser let op når danskvandet rammer massen.
  • Tilsæt lidt mel af gangen – rør sammen.
  • Tilsæt salt til dit smør, og hæld det ned til bolledejen.
  • Tilsæt mere mel og ælt dejen så den er sammenhængende men let klistret – ikke for meget, blot en smule.
  • Nu skal dejen hæve under et lunt klæde til dobbelt størrelse.
  • Riv din squash.
  • Når dejen er hævet hældes den ud på et meldækket bord. Del den i 2-3 stykker som du behandler på samme måde.
  • Put lidt mel på toppen og mas din dej lidt ud, så den er cirka 1.5 centimeter høj over alt. Derefter fordeles der revet squash og solsikkekerner på dejen. Fold siderne indover fyldet et par gange så du har flere lag med fyld i en aflang dej portion. Skær bollerne ud. De skal ikke være perfekte på nogen måde. Min portion gav cirka 20-25 boller.
  • Læg bollerne på en plade og lad dem igen hæve til ca. dobbelt størrelse.
  • Bollerne pensles med et sammenpisket æg. Du kan drysse dem med flagesalt eller flere kerner hvis du har lyst, det plejer jeg dog ikke. Derefter sættes de i en forvarmet ovn, på 180 grader varmluft i 18-25 minutter alt efter størrelsen, husk at holde øje med dem, da ovne og størrelsen på dit bagværk kan afvige fra mit.
Keyword bagning, bagværk, boller, solsikkekerner, squash