Go Back
Opskrift på svensk pølseret med kartofler.

Opskrift på svensk pølseret med kartofler.

En skøn og nem opskrift på svensk pølseret med kartofler, pølser og en lækker tomatsovs med fløde.
Forb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram kartofler (kog dem gerne med en boullion)
  • 300 gram røde pølser

Sovs

  • 1 helt løg
  • 20 gram smør
  • 3 spsk paprika
  • 1 dåse tomatpure
  • 2-3 dl mælk
  • 1 tsk mel (blandes med lidt mælk til en jævning)
  • 1-2 dl fløde (eller endnu mere mælk, hvis du ikke er til fløde)

Tilsmagning

  • salt
  • peber
  • ketchup (giver lidt sødme og ekstra tomat)
  • boullionterning (en kvart af gangen ved behov)

Topping

  • Purløg

Sådan gør du
 

  • Skræl dine kartofler. Skær dem i små tern. Kog dem i lidt boullion til de er gennem kogte.
  • Skær dine pølser i små skiver. Put dem op til kartoflerne de sidste 2 minutter, så de får lidt varme.
  • Hak dit løg.
  • Smelt smøret til sovsen i en gryde. Tilføj dine løg. Rør godt rundt. Tilsæt paprika og rør det godt sammen. Tilsæt derefter tomatpure. Varm det op inden du efterfølgende tilføjer mælk lidt af gangen.
  • Tilføj fløden og lav en jævning af mælk og mel. Tilføj den til sovsen og lad den varme godt op.
  • Smag sovsen til med masser af peber og lidt salt. Du kan desuden tilføje boullion og ketchup hvis du ønsker mere smag i sovsen.
  • Når din sovs er færdig og dine kartofler er færdige, skal kartofler og pølser drænes for vand inden sovsen tilføjes. Smag gerne til igen her med salt og peber inden din svensk pølseret serveres med purløg på toppen.
Keyword kartofler, pølser, Svensk pølseret