Go Back
Butterdej med fyld af oksekød med sprøde kartofler i ovn

Butterdej med fyld af oksekød med sprøde kartofler i ovn

Jeg har lavet en virkelig lækker omgang butterdej med fyld af oksekød med sprøde kartofler i ovn. Indbagt oksekød og sprøde fritter!
Forb. tid 30 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Sprøde kartofler i ovn

  • 2-3 store bagekartofler
  • olie
  • salt
  • paprika
  • hvidløgspulver
  • oregano

Butterdej med fyld af oksekød

  • 2 ruller butterdej (fra køl)
  • 500 gram hakket oksekød
  • salt
  • peber
  • ½ rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 gram fetaost
  • 100 gram mozzerella ost (gerne en bøf mozzerella)

Tilbehør

  • hjemmelavet aioli (find opskriften længere oppe i indlægget)
  • gulerødder
  • små tomater

Sådan gør du
 

  • Start med dine pomfritter. Skræl dine bagekartofler. Skær dine kartofler i aflange firkanter. Fordel alle kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Det skal ligge ved siden af hinanden og ikke med overlap. Fordel lidt olie henover. Afslut med krydderierne.
  • Sæt din bageplade i ovnen på 180 grader varmluft i cirka en time.
  • Steg dit oksekød på en pande med lidt salt og peber.
  • Skær dine rødløg og hvidløg i skiver.
  • Rul en plade butterdej ud, fordel din fetaost i 8 "bunker". Fordel dernæst kødet ovenpå de 8 bunker. Rødløg og hvidløg fordeles derefter ovenpå. Afslut med din mozzarellaost. Har du valgt bøf mozzarella ost så skal den blot skæres i 8 lige store stykker først.
  • Nu skal du bare rulle din anden plade butterdej ud og ligge på toppen. Skær din butterdej over i 8 stykker. Pak kanterne nedover så du nu har 8 runde butterdejspakker. Læg dine butterdejspakker på en bageplade med bagepapir.
  • Skær et par riller i toppen på dem hver. Pensel med mælk, æg eller smør.
  • Sæt dine butterdejspakker i ovnen i cirka 20 minutter på 180 grader, så det passer med at de er færdige sammentid med grøntsagerne.
  • Lav din aioli og server derefter dine butterdejspakker med pomfritter, gnavegrønt og aioli.
Keyword Aioli, butterdej, fetaost, hakket oksekød