timian, oregano, paprika og hvidløgspulver(mængde og udvalg efter smags præferencer)
Bøffer
800gramhakket oksekød
salt
peber
Hjemmelavet tomatsovs med fløde
50gramsmør
1tskoregano
1spskpaprika
2spskmel
1dåsehakket tomater
4dlmælk
2dlfløde
1stykbouillon terning
Derudover
75gramrevet mozzarella ost
eventuelt grøntsager til en salat
Sådan gør du
Rens og skær kartoflerne i små stykker. Skræl gulerødderne og skær også dem i små stykker. Skær løget over i 2, skær den ene halvdel til halv-ringe og den anden halvdel i tern. Gem dine tern. Put halv-ringene op i dit fad med gulerødder og kartofler. Hæld olie på og drys med salt, peber og valgfrie krydderier. Stil fadet i ovnen på 180 grader varmluft, ca 45 minutter.
Form 8 bøffer, drys med salt og peber og steg dem på en stor pande i lidt olie.
Put bøfferne i et fad når de næsten er færdigstegt.
Put smøret på panden, uden at gøre den rent. Når smøret er smeltet putter du paprika, oregano og det gemte halve hakket løg på. Steg det en smule. Tilsæt mel og rør godt.
Tilsæt mælken lidt af gangen, til sovsen er jævn. Put derefter de hakket tomater, boullion terningen og fløde i panden. Lad sovsen simre. Smag til med salt og peber.
Hæld sovsen ovenpå dine bøffer og afslut med revet ost. Sæt fadet i ovnen mens osten smelter og bliver lyse brun.
Server eventuelt retten med en let salat eller blot som den er.