En cremet pastasalat er nem og lækker her i sommervarmen, det er altid et hit når det kommer på bordet hos os, specielt hvis det serveres med frikadeller. Min pastasalat til frikadeller er både cremet og lækker og jeg er sikker på at den også falder i jeres smag!
500gramhakket svinekød(eller halv svin/halv kalv hvis det er din favorit)
1dlhavregryn
1æg
1 rødløg
lidt mælk(mængde efter behov)
½tsksalt
½tskpeber
smør eller olie til stegning
Sådan gør du
Sæt din pasta til at koge i rigeligt vand med lidt salt efter anvisning på pakken.
Tø dine ærter op.
Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent. TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget. TIP: lav en dobbelt, tripple eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.
Skær din røde peberfrugt ud i små bider.
Bland cremefresie og mayo, smag til med salt og peber.
Afkøl din pasta. Bland sammen med grøntsagerne og rør tilsidst pastasalaten sammen med din dressing.
Server den cremet pastasalat med nystegte frikadeller og nyd den nemme aftensmad.