Go Back
Hjemmelavet lasagne opskrift med bechamel sauce.

Hjemmelavet lasagne opskrift med bechamel sauce.

Min lasagne opskrift her er altså i den langsomme ende af spekteraet, men det er klart det hele værd! Hjemmelavet lasagne med bechamel sauce.
Forb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad, Hovedret, Pastaret
Køkken dansk, Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram hakket oksekød
  • 300 gram lasagneplader (+/- det er lidt forskelligt)

Tomatsovs

  • 1 dåse hakket tomat
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • peber
  • oregano
  • basilikum
  • 25 gram smør

Bechamel sauce

  • 1 skive smør
  • 2 spsk mel
  • ½ liter mælk (+/- alt efter konsistens ønske)
  • 2 tsk muskatnød
  • 150 gram mozzerellaost

Topping

  • 2 spsk rasp
  • lidt smør klumper

Sådan gør du
 

  • Bring ingredienserne til tomatsovsen i kog. Blendt det til en lind sovs efter 10-15 minutter. Smag til og tilsæt flere krydderier hvis det ønskes.
  • Mens sovsen koger brunes det hakket oksekød i en anden gryde.
  • Den færdige tomatsovs puttes ned til oksekødet - lad det simre. Tænd dernæst ovnen, 160 grader varmeluft.
  • Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde - rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
  • Nu er det tid til at samle din lasagne. Start med kødsovs, så pastaplader, så bechamelsovs, kødsovs, pastaplader, kødsovs bechamelsovs, pastaplader - fortsæt sådan til alt kødsovsen er væk, afslut med bechamelsovs.
  • Drys din lasagne med rasp og et par smørklumper der kan smelte ned i bechamelsovsen. Sæt din lasagne i ovnen cirka 30 minutter - til pladerne er møre.
Keyword bechamelsovs, lasagne, pastaret