Go Back
Pandekager med fyld af bagt kødsovs med grøntsager

Pandekager med fyld af bagt kødsovs med grøntsager

En skøn stak pandekager ligesom i rasmus klump filmen er altid en succes hos børnene. Denne gang stod den på pandekager med fyld af bagt kødsovs med grøntsager, og på trods af en stor mængde grøntsager, så var det altså et hit hos børnene.
Forb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad, Bagning, Hovedret, Pandekager
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pandekager

  • 2 æg
  • 4 dl mælk (eller lidt mere/mindre alt efter ønsket konsistens)
  • 1 spsk olie
  • 200-250 gram mel
  • 1 tsk kanel
  • salt
  • Smør/olie (til bagning)

Bagt kødsovs

  • 500 gram hakket svinekød
  • 4 fed hvidløg
  • olie
  • 4 styk gulerødder
  • 1,5 styk almindelige løg
  • 3 styk forårsløg
  • 1 styk snackpeber
  • 1 dåse tomatpure
  • salt
  • peber
  • oregano
  • kanel
  • 1 glas tomatsovs (gerne hjemmelavet)
  • 2 dl mælk

Topping

  • 100 gram cheddarost (revet)
  • 100 gram mozzerellaost (revet)

Sådan gør du
 

  • Start med din dej til pandekagerne, så den kan få lov at trække efterfølgende. Bland dine æg sammen i en skål med dit olie. Tilsæt skiftevis lidt mælk og lidt mel. Ved at sørge for at dejen altid er ret tyk, slipper du for klumper i dejen. Når al mel er tilføjet, tilsætter du salt og kanel. Derefter gør du dejen tyndere ved at hælde dit sidste mælk i dejen stille og roligt under omrøring. Jeg kan bedst lide at konsistensen er ret tynd. Ikke mælketynd selvfølgelig.
  • Sæt din pandekagedej på køl.
  • Hak dine grøntsager: løg i tern, forårsløg i ringe, gulerødder i små tern og peberfrugten ligeså.
  • Hak dine hvidløg fint - de skal ikke blandes sammen med de andre grøntsager.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Steg dit kød i lidt olie sammen med dit hvidløg.
  • Når kødet er gennemstegt tilføjes din tomatpure. Lad det varme godt igennem inden du tilføjer grøntsagerne.
  • Tilsæt væske og tomatpure. Hold lidt igen med mælken - så kødsovsen ikke bliver al for tynd. Du kan også jævne den, hvis du alligevel har fået for meget mælk i. Smag til med salt, peber, oregano og kanel. Lad det simre mens du gør klar til pandekagebagning.
  • Find din favoritpande frem. Smelt lidt smør eller varm lidt olie på panden. Rør din dej igen, inden du bager den første pandekage.
  • Når første pandekage er kommer på panden, skal kødsovsen igen have opmærksomhed. Hæld den i et ovnfastfad. Tilføj din ost på toppen og sæt den i ovnen i 15 - 20 minutter. Tager din pandekagebagning længere til, så kan kødsovsen sagtens være længere tid i ovnen. Du skal dog tildække den med staniol efter max 20 minutter, så osten ikke bliver sort.
  • Bag resten af dine pandekager.
  • Server nu dine pandekager med fyld af bagt kødsovs med grøntsager og nyd det.
Keyword grøntsager, kødsovs, ost, Pandekager, Pandekager med fyld