4-8stkpaneret fiskefilet(frost eller udfra opskriften længere oppe)
500gramkartofler
salt
Hjemmelavet persillesovs
2spskmel
2spsksmør
mælk eller fløde(mængde efter ønske i forhold til konsistens)
salt
peber
boullion(grøntsagsboullion)
1pottepersille(eller to håndfulde hvis du har det plantet i din køkkenhave)
evt. sukker
Tilbehør
persille(til pynt)
evt. kogte gulerødder, blomkål eller broccoli
Sådan gør du
Skræl dine kartofler og kog dem i let saltet vand.
Fortsæt med din sovs. Smelt dit smør. Tilføj herefter melet og rør det godt sammen.
Du skal nu hælde væske i, lidt af gangen. Husk at røre det godt sammen inden du tilføjer mere væske. Lad det tykne inden du tilføjer for meget mælk, vi vil gerne have at den er forholdsvis tyk. Spæd til med mere væske om nødvendigt og lad den koge ind. Smag til med salt, peber, boullion og masser af hakket persille.
Mens sovsen arbejder for dig, skal dine fiskefilet steges. Rigeligt smør og eventuelt olie varmes op på en pande. Dine fisk steges derefter ved middel varme, til de er sprøde og gyldne.
Server din ret når alle komponenter er klar - drys lidt ekstra persille på toppen, bare fordi du kan.