Go Back
Vegansk risotto opskrift - opskrift med spinat og ærter.

Vegansk risotto opskrift - opskrift med spinat og ærter.

Dagens opskrift er en vegansk risotto opskrift. Det er en fyldig og lækker vegansk opskrift med spinat og ærter. 
Forb. tid 20 min
Samlet tid 20 min
Ret Aftensmad, Forret, Frokost, Hovedret
Køkken dansk, Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • olie
  • 500 gram risotto ris
  • 2 stk grøntsagsboullion (terninger eller fondportioner)
  • vand
  • ½ stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 håndfulde spinat (frisk spinat)
  • 100 gram ærter (fra frost)

Sådan gør du
 

  • Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
  • Skær alle løg i små stykker. Skyld din spinat og hak det i lidt mindre stykker.
  • Varm lidt olie i din anden gryde. Tilsæt dine ris og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
  • Tilsæt alle løg og spinat og rør fortsat.
  • Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge stort set tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget væske i. Sørg for at røre godt, så det ikke brænder på.
  • Når din risotto næsten er kogt al dente - tilføjer du dine ærter. Lad dem koge med i risottoen til de er varme.
Keyword Hvidløg, løg, risotto, spinat, ærter