2stkgrøntsagsboullion(terninger eller fondportioner)
vand
½stkløg
4fedhvidløg
2håndfuldespinat(frisk spinat)
100gramærter(fra frost)
Sådan gør du
Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
Skær alle løg i små stykker. Skyld din spinat og hak det i lidt mindre stykker.
Varm lidt olie i din anden gryde. Tilsæt dine ris og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
Tilsæt alle løg og spinat og rør fortsat.
Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge stort set tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget væske i. Sørg for at røre godt, så det ikke brænder på.
Når din risotto næsten er kogt al dente - tilføjer du dine ærter. Lad dem koge med i risottoen til de er varme.