Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rens gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Hæld olie ovenpå, drys med salt og sesam.
Pil hvidløg og hak det og porre meget fint.
Hæl moneysovs og piskefløde i en gryde og tænd på lavt blus. Tilsæt hvidløg, porre og krydderier og varm det op til kogepunktet.
Kartoflerne lægges i et ovnfast fad jævnt fordelt, og sovsen hældes over.
Sæt dine baconflødekartofler i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader, hvorefter de tages ud og toppes med bacon. Når de toppes med bacon sætter du gulerødderne i ovnen sammentid, i de 30 sidste minutter.
Mens dine baconflødekartofler er i ovnen de første 30 minutter, starter du på frikadellerne.
Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent. TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i mikroovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. Husk at vende dem efter ca. 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget. TIP: lav en dobbelt eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.
Hvis frikadellerne er færdige før kartoflerne og gulerødderne, så kan du sagtens lægge dem i et fad med sølvpapir på toppen og smide dem i ovnen de sidste 5 minutter også.