En skøn sommerlig pastasalat med pesto aioli og kylling. Min nemme hjemmelavet mayonnaise med pesto og hvidløg kan laves på virkelig kort tid med en stavblender.
Pesto aioli / hjemmelavet mayonnaise med pesto og hvidløg
1heltæg.
2dlolie (solsikke).
1tskdijon sennep.
2-3fedhvidløg.
1-2spskpesto.
salt.
Dampet bimi broccoli
bimi broccoli
vand
Sådan gør du
Kog din pasta efter anvisning på pakken med vand og salt.
Krydder dine kyllingebryster og steg dem ved lav temperatur.
Skær dine grøntsager ud.
Steg din bacon og overfør den til et stykke køkkenrulle.
Damp eller kog dine bimi broccoli i 2-4 minutter.
Nu til din pesto aioli: Find en høj beholder og en stavblender. Hak dit hvidløg fint.
Læg dit æg (uden skal selvfølgelig) i bunden, sørg for at blommen ikke går i stykker. Hæld en tsk sennep derned sammen med dit hvidløg, pesto og lidt salt. Hæld roligt alt din olie derned, pas på din blomme.
Sæt stavblenderen nedover din blomme, og kør på fuld drøn, når du kan se at der danner sig mayonnaise i bunden af beholderen tager du stavblenderen lidt op og ned til det hele har samlet sig.
Du kan smage til med mere sennep, pesto, hvidløg og salt, hvis du synes det mangler lidt smag.
Skær kyllingebrystet ud i skiver. Hak dit persille.
Læg spinat i bunden af et fad eller en tallerken. Læg kogt pasta ovenpå sammen med tomat, bacon, kylling og klatter af pesto aioli. Nyd pasta salaten med bimi broccoli og pesto aioli ved siden af.