Efterårsmad: Grov kartoffelmos med brun sovs, hakkebøf med bacon og rødbeder
Når mørket bliver en større del af dagen, kulden begynder at bide sig fast og regnen er en hverdagsting så er det tid til efterårsmad! Denne opskrift på grov kartoffelmos med brun sovs, hakkebøf med bacon og rødbeder er en perfekt efterårsopskrift som vi er ret vilde med herhjemme.
Start med at skylde, skrælle og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføj lidt salt. Kartoflerne skal koges til de er møre.
Imens former du bøfferne og lægger et stykke bacon omkring hver af dem. (Jeg laver 6 små bøffer). Put salt og peber på begge sider og steg dem på en pande først ved høj varme til de får farve og derefter på lav varme. Du kan med fordel stege bøfferne på kanterne når de har fået en fin stegeskorpe. På den måde bliver dit bacon også stegt. Vend dem undervejs.
Du skal nu i gang med sovsen. Smelt dit smør i en gryde. Tilføj melet. Du skal nu røre godt. Tilføj vand lidt af gangen. Sørg for at der ikke er melklumper i, dem kan du få svært ved at få bugt med senere. Din sovs skal være godt tyk her, men ikke som en klump.
Tilføj dine boullionterninger og lidt fløde af gangen til sovsen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og dit søde element. Mængden af fløde kontra vand er op til smagspræference. Jeg brugte ½ af hver men du kan gøre det med både mere eller mindre fløde. Tilføj til sidst kulør til sovsen - jeg kan bedst lide at den er lysebrun her. Smag til igen inden den skal serveres.
Mos din kartoffelmos groft. Tilføj salt, peber og lidt fløde og mos det godt sammen. I denne grove kartoffelmos bruger jeg fløde i stedet for smør. Smag til med salt og peber.
Server nu din kartoffelmos med brun sovs, bacon bøffer og rødbeder. Put eventuelt lidt persille på toppen.