Tartelet tærte med kylling, bacon og aspargs. Opskrift på kæmpe tartelet med høns i asparges.
En virkelig lækker form for tærte med kylling, bacon og asparges. Denne tærte er serveret som en kæmpe tartelet med fyld af høns i asparges. Det er en kombination af tærte og tartelet fordi den jo serveres som en tærte, men sammentid er en klassisk tartelet med høns i asparges.
Start med at finde en gryde. Put dine hele kylling bryster deri, tilføj vand så det dækker kylling brysterne. Smid en halv til en hel boullionterning i vandet. Kog din kylling til den er gennemstegt.
Tag kylling op.
Dræn din asparges for vand. Gem vandet.
Put dit asparges vand ned til dit kylling vand. Kog det ind i cirka 20-30 minutter uden låg. (så vandet reduceres)
Mas dine kylling bryster med en gaffel, så det bliver mindre stykker.
Steg din bacon. (det behøver ikke være varmt når det skal bruges.) Hak det derefter.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Find et stort fad eller to små fade der kan gå i ovnen. Smør dine fade med lidt smør. Put en hel rulle butterdej udover et fad eller 2 x halve ruller butterdej i to fade.
Sæt din kæmpe tartelet i ovnen og lad dem bage i cirka 10 minutter. De vil "hæve" op i ovnen. Jeg maser dem lidt ned i midten, så de er klar til fyld.
Dit kylling/aspargesvand skal nu bruges til sovsen (der skal cirka være 1 liter væske). Lav en meljævning af cirka 2 spsk mel og lidt mælk. Ryst det godt sammen og jævn sovsen ud under omrøring. Hvis der skal mere meljævning til, så laver du bare det.
Når sovsen har den rigtige tykkelse, smager du den til med ½ - 1 bouillonterning, peber og lidt salt. Sørg for at sovsen smager godt inden du går videre til det næste punkt.
Tilføj kylling, asparges og kødboller til din sovs.
Fyld og server din kæmpe tartelet med høns i asparges med hakket persille og hakket bacon på toppen.