Kylling i cheddarsovs med ovnkartofler.

Den lækreste cremet pasta med tomatsovs og kylling.

Vi er vilde med pastaretter herhjemme, og det ses også ret tydeligt her på bloggen. Mine one pot pastaer er super populære både herhjemme og blandt jer læsere – men engang i mellem så bruges der også flere gryder og pander til mine retter. Denne pastaret er lavet på base af en hjemmelavet tomatsovs, tilsat ost og fløde. Tilsat frisk pasta (groft denne gang), kylling og squash, mums!!
Den lækreste cremet pasta med tomatsovs og kylling. #hashtagmor
Det er super nemt at hæve sundhedsbaren i denne ret. Hvis man gerne vil have flere grøntsager ind i retten kan man enten tilsætte nogle gulerødder i små tern, blomkål eller broccolibuketter til tomatsovsen (som blendes og derved er skjulte grøntsager) eller man kan med fordel bruge tern af peberfrugt, friske halveret cherrytomater eller svampe i selve retten – disse ingredienser skal bare i enten sammen med eller lidt før squashen alt efter hvilken grøntsag du bruger.
Den lækreste cremet pasta med tomatsovs og kylling. #hashtagmor

Jeg bruger i denne ret en grov frisk pasta – men jeg er sikker på at også spinatversionen ville smage virkelig godt hertil – det er min favorit når det kommer til frisk pasta. Man kan selvfølgelig også bruge almindeligt tørret pasta, det skal dog koge noget længere og derfor sættes over fra starten.

Den lækreste cremet pasta med tomatsovs og kylling. #hashtagmor

Min tomatsovs er den samme opskrift som jeg altid bruger, godt med krydderier og godt med smør. Du kan med fordel lave en god portion, den er nemlig også lækker efter en tur i fryseren og så er der jo altid en nem tomatsovs til aftensmaden. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst købte en tomatsovs? Nu laver jeg det altid bare selv og jeg har altid masser af det i fryseren. Tomatsovsen kan du med fordel spicy op med peberfrugter eller du kan tilføre ekstra grøntsager for ekstra mæthed og sundhed.

Den lækreste cremet pasta med tomatsovs og kylling. #hashtagmor

En anden ret med tomatsovs er min fantastiske kyllinglasagnette, find den her.

Mængde: 2 voksne og 2 mindre børn.
Forberedelsestid: 25 minutter.
Heraf arbejdstid: 25 minutter.

Ingredienser:
Tomatsovs: 
1 løg.
1 dåse hakket tomater.
2 fed hvidløg.
25 gram smør.
1 tsk salt.
1 tsk peber.
1 tsk basilikum.
1 spsk oregano.

Resten af retten:
2 store kyllingbryster (mine var 450 gram i alt)
Olie.
2 fed hvidløg.
1 hel squash.
1 hønsefond (jeg brugte den fra knorr)
75 gram revet mozzerella.
Salt.
Peber.
Madlavningsfløde efter behov.
250-350 gram frisk pasta.

Fremgangsmåde:
1. Pil og skær løg og hvidløg i mindre stykker, put det i en gryde med tomat og krydderier til tomatsovsen og lad det simre i en gryde.
2. Skær kyllingen ud i små stykker. Skær hvidløget i små stykker. Skyl din sqaush og skær den i små firkanter.
3. Svits hvidløget i olie og steg kyllingen i det. Blend din tomatsovs i gryden og monter den med smørret. Tilsæt squashen til din kylling når den er gennemstegt. Svits kort squashen og hæld derefter tomatsovsen henover, tilsæt din fond og drys mozzerellaosten i. Skyld din tomatsovsgryde af og kog pastaen i den efter anvisning på pakken.
4. Rør godt rundt i sovsen og put madlavningsfløde i. Jeg brugte ca. 2 dl men put i og smag til efter behov. Krydder derefter med salt og peber.
5. Hæld din færdigkogte pasta over i sovsen og server straks evt. med flute eller en frisk grøn salat.

Velbekomme!

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i cheddarsovs med ovnkartofler.