Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.

Madplan 09.09.18.

Tiden går så frygteligt hurtigt, og endnu en uge er snart forbi, vi har stille og roligt fået ladet op til en ny uge i dag, med indkøb af gummistøvler og nye strømper til pigerne, en lang gå/cykeltur for at få brugt noget energi, en aftensmad der bestod af rugbrødsmadder, Ellie fik rugbrød med smør, ost, remolade og ristet løg, Agnes fik skinkeost, ost, remolade og ristet løg – altså på samme mad for begges vedkommende. Nu er alle mætte, jeg sætter sidste hånd på denne madplan mens vasketøjet er i tørretrumbleren, Jesper putter Ellie, maraton putning som sælvanlig. Lige om lidt skal jeg have opvasken taget, og lagt tøj sammen, inden jeg forhåbentligt kan ligge en times tid på sofaen. Jeg håber at i vil finde masser af inspiration i aftens madplan, god fornøjelse med læsningen.

Madplan 09.09.18. #hashtagmor

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: butterdejspizza med bacon.
Denne pizza er med bacon og cheddarost, virkelig lækkert i sig selv – men af den derudover er på en sprød bund af butterdej løfter helt klart pizzaen et niveau op. Du kan toppe den med salaten og spise den som en slags salatpizza, eller blot servere salaten ved siden af. Hvis der er salatrester kan du smide dem i pastasalaten i morgen.

Butterdejspizza med bacon. #hashtagmor

Mandag: pastasalat med varmtrøget laks.
En super let og skøn pastasalat er på menuen. Jeg er specielt vild med laksen, sådan en varmtrøget laks kan bare et eller andet ikke? Jeg har ofte serveret den med ramsløgsmayo fra superbrugsen, men det er ikke på indkøbslisten.

Pastasalat med varmtrøget laks, #hashtagmor

Tirsdag: smagfuld risotto med peberfrugt.
Jeg er vild med risotto, det er ret nemt at lave og så smager det også helt fantastisk. Ellie spiste virkelig meget af den og blev ved med at bede om mere. Der er en god portion, så hvis i har rester kan den sagtens tages med på madpakken.

Smagfuld risotto med peberfrugt. #hashtagmor.

Onsdag: butterdejsstang med skinke og pikantost.
Denne butterdejsstang smager super lækkert – jeg er vild med den! Jeg servere den med salat, det er der skrevet ingredienser på indkøbslisten til. (1/2 rød snackpeberfrugt, gulerødder (rives eller skæres i små tern), 1/2 squash, iceberg salat og dressing. Fetaosten har jeg også skrevet på, men det er selvfølgelig ikke alle der har lyst til det.)

Skinkestang på 10 minutter, #hashtagmor

Torsdag: medister i fad med pebersovs.
Denne ret er totalt efterårsagtig, hvilket passer godt med kalenderen. Jeg elsker farverne inden den kommer i ovnen og selvfølgelig smagen når den kommer ud igen. Du skal lave kartoflerne til fredag i ovnen denne dag også, det gør retten nemmere i morgen – læg det i sit eget fad og spar desuden på strømmen ved kun at opvarme ovnen en enkelt gang.

Medister i fad med pebersovs. #hashtagmor.

Fredag: pikant kartoffelsalat og frikadeller.
Med kartofler fra igår er der kartoffelsalat på menuen, lav en dobbelt portion af frikadellerne, så skal de bare varmes lørdag. Frikadeller to dage på en uge? Yes. Hvis du ikke er til det samme kød 2 dage i streg, så server ovnbagt kylling enten fredag eller lørdag. Jeg anbefaler kyllingen lørdag – frikadeller og kartoffelsalat passer ligesom bare sammen som chips og dip.

Pikant kartoffelsalat og frikadeller, #hashtagmor.

Lørdag: frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.
En fantastisk weekendmenu, lækre cremet flødekartofler, smagfulde ovnbagte gulerødder med sesam og frikadeller til den store guldmedalje. Jeg er vild med det!

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder. #hashtagmor

Som altid finder du her i bunden en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
1/2 liter mornaysovs.
2 dl havregryn.
Olie.
Sesam.
2 små dåser majs.
Dressing.
500 gram risottoris.
350 gram pasta.
2 spsk mel.
2 portioner svine fond.
2 grøntsagsfond eller boullion.
2 spsk mayonaise.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Muskatnød.

Mejeri og kølevarer:
1/2 liter piskefløde.
2 æg.
1 liter mælk.
1 bakke smør.
100 gram cheddarost.
2 ruller butterdej.
2 pakker buko pikantost.
1 pakke skinkestrimler.
2 pakker bacon i strimler.
Fetaost.

Frugt og grøntsager:
2 kilo kartofler.
1,5 kilo små kartofler.
2 porre.
3 fed hvidløg.
3 rødløg.
4 almindelige løg.
1-2 poser gulerødder (de små snackgulerødder)
Purløg.
1 squash.
6 røde snackpeberfrugter.
1 salathoved.
1 hjertesalat.
1 kilo gulerødder.
1 broccoli.

Kød:
1000 gram hakket svinekød.
300 gram varmtrøget laks.
1 medister.

Frost:
100 gram ærter.
100 gram edamamebønner.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.