Butterdejspizza med bacon.

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder.

Noglegange skal weekendmaden være lidt ekstra lækker, både til den lille familie men også til gæstebrug. Men frikadeller er da bare standart aftensmad? Jeps, men med det rette tilbehør er det altså virkelig lækkert og velegnet til både gæster og dagligdags mad. Mine frikadeller er med havregryn og rødløg, de er lækkert krydret med masser af peber hvilket jeg elsker i en god frikadelle!

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder. #hashtagmor

Jeg deler min madplan med jer hver uge, nærmere bestemt lørdag aften, følg endelig med på bloggen. Du kan se den seneste her.

Mine flødekartofler er virkelig lækre, jeg er vild med dem! Jeg har desuden også kun hørt positive tilkendegivelser omkring dem, heldigvis. Jeg bruger dog også ofte købte flødekartofler, hvis det skal gå hurtigt, de smager nemlig også virkelig godt. Jeg køber normalt dem fra slagteren i superbrugsen, mums! Nå men i får selvfølgelig min hjemmelavet opskrift, som familien også elsker.

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder. #hashtagmor

Vil du gerne have en anden lækker opskrift med flødekartofler? Så find min “Slange på flødebund”.

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder. #hashtagmor

Som tilbehør servere jeg ovnbagte gulerødder med sesam, jeg bruger de små økologiske fra pose, og de smager virkelig fantastisk efter en tur i ovnen – smagfulde og lækre.

Frikadeller, baconflødekartofler og sesamgulerødder. #hashtagmor

Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 1 times tid.

Ingredienser:

Flødekartofler:
2 kilo Kartofler.
1/2 liter mornaysovs.
1/2 liter Piskefløde.
2 porre.
3 fed Hvidløg.
Salt.
Peber.
1 tsk revet muskatnød.

1 pakke bacon i strimler.

Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.

Tilbehør:
1-2 poser gulerødder (de små snackgulerødder)
Olie.
Salt.
Sesam.

Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rens gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Hæld olie ovenpå, drys med salt og sesam.
2. Pil hvidløg og hak det og porre meget fint.
3. Hæl moneysovs og piskefløde i en gryde og tænd på lavt blus. Tilsæt hvidløg, porre og krydderier og varm det op til kogepunktet.
4. Kartoflerne lægges i et ovnfast fad jævnt fordelt, og sovsen hældes over.
5. Sæt flødekartoflerne i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader, hvorefter de tages ud og toppes med bacon. Når de toppes med bacon sætter du gulerødderne i ovnen sammentid, i de 30 sidste minutter.
6. Mens flødekartoflerne er i ovnen de første 30 minutter, starter du på frikadellerne.
7. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
8. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. Husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
TIP: lav en dobbelt, tripple eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.
9. Hvis frikadellerne er færdige før kartoflerne og gulerødderne, så kan du sagtens lægge dem i et fad med sølvpapir på toppen.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdejspizza med bacon.