One pot bøf bearnaise.

Madplan 19.08.18.

Endnu en uge er ved at slutte – jeg har søgt tilflugt til sjælland denne weekend, hvor jeg besøger min fantastiske farfar og hans kæreste. Det er rart at komme lidt væk fra hverdagen, med nogle til at varte op og aflaste med pigerne, jeg suger en masse overskud til mig herovre og tanker op af kærlighed og omsorg.

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Mexicansk farsbrød med ris og sweet chili sovs.
Dette farsbrød smager super lækkert. Det crispy ydre er helt perfekt sammen med den bløde og lækre midte – som er krydret med salsa og masser af lækkerier.

Mexicansk farsbrød med ris og sweet chili sovs, #hashtagmor.

Mandag: One pot bøf bearnaise.
Det nyeste skud på one pot stammen er denne lækre bøf bearnaise, det smager jo super lækkert, men er sammentid er det nemt og enkelt at lave.

One pot bøf bearnaise. #hashtagmor

Tirsdag: Cheeseburgersuppe.
Denne suppe er super lækker med cheddarost og oksekød. Det er en suppe som min familie er glade for, når den serveres. Med det vejr vi har fået på det sidste, så er suppe oplagt at servere, selvom det selvfølgelig stadig er sommeragtigt nogle dage udenfor – men så anbefaler jeg at bytte lidt rundt på dagene, efter vejret.

Cheeseburger suppe, den børnevenlige version, #hashtagmor.

Onsdag: Klassisk tærte med skinke, broccoli og porre.
Denne tærte er baseret på købedej, jeg lavede opskriften inden jeg begyndte at lave dejen selv hvergang. Hvis du hellere vil lave den selv, finder du sådan en dejopskrift her.

Tærten er en nem og lækker klassiker som vi elsker i vores husstand.

Klassisk tærte med skinke, porre og broccoli. #hashtagmor.

Torsdag: Madroulade med kylling og salat.
Jeg er vild med madroulade, denne er ingen undtagelse. Jeg servere den med en lækker salat bestående af salat, agurk, majs og peberfrugt, der er i vores husstand altid rester fra en mængden salat som denne, gem det til fredagens aftensmad.

Madroulade med kylling. #hashtagmor.

Fredag: Slange på flødebund.
Denne ret giver altid julelys i øjnene på børnene – de elsker retten og selvom jeg sjældent får hjælp til mine opskrifter så er det er også dem der har fundet på navnet til retten.

Server resterne af salaten fra torsdag.

Lørdag: colerful chicken bowl.
Der er en skøn salat på menuen denne lørdag, med bulgur, lækre brød og pulled chicken.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
1/2 glas salsa.
En håndfuld tortilliachips.
250 gram ris.
Sweet chili sovs.
Olie.
150 gram tomatpure (1 dåse).
75 gram hvedemel.
50 gram fuldkornsmel.
1 lille dåse majs.
Dressing.
BBQ til marinering.
2 okseboullion terninger.
1/2 liter mornaysovs.
2 dl grov bulgur.
1 pakke fuldkorns fladbrød.

Krydderier:
Spidskommen.
Salt.
Peber.
Muskatnød.
Oregano.

Kød:
1500 gram hakket oksekød.
2 stykker kyllingebryst.
300 gram forstegt kylling.
150 gram skinkestrimler.
1 medister (500 gram)
2 pakker bacon.

Kølevarer/mejeri:
1 rulle butterdej.
1 cheddaroste blok (150 gram)
150 gram neutral flødeost.
300 gram revet chedderost.
6 dl Piskefløde.
1 rulle tærtedej
13 æg
150 gram ost
1 bøtte bearnaise.
5 dl skummetmælk.
200 gram buko pikantost.
3 spsk creamfresie.

Frugt og grønt:
2 forårsløg.
3 røde peberfrugter.
4 rødløg.
1 hvidkålshoved.
8 fed hvidløg.
2400 gram kartofler.
5 porre.
1 broccoli hovede.
en tomat.
1/2 salathovede.
1/2 agurk.
2 gulerødder.
1/2 rødbede.
2 håndfulde frisk spinat.
1-2 lime.
Persille efter smag.

Frost:
150 gram ærter.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot bøf bearnaise.