Madplan 12.08.18.

Mexicansk farsbrød med ris og sød chili sovs.

Farsbrød i alle afskygninger serveres hyppigt herhjemme – det er en nem og lækker måde at få hakket kød på, og det kan varieres på utallige måder.  Jeg lavede dette farsbrød i 2 dele (med 2 ruller butterdej), men som i kan se på billederne er mit farsbrød blevet ret fladt og kedeligt, så min opskrift er justeret til og dermed vil jeres farsbrød blive stort og flot.

Mexicansk farsbrød med ris og sweet chili sovs, #hashtagmor.

Vil du hellere have mini farsbrød? Så prøv mine mexicansk inspireret minifarsbrød, opskriften er her. 

Der er masser af lækkerier i dette farsbrød og dermed en masse smag, blandt andet salsa, forårsløg og cheddarost, mums!

Mexicansk farsbrød med ris og sweet chili sovs, #hashtagmor.

Som tilbehør til mit mexicanske farsbrød har jeg valgt at servere ris og sweet chili sovs – jeg serverede også en standart salat, men den er ikke med på billederne. Jeg laver ofte bare en hurtig salat af agurk, salat og majs, men jeg fotografere den sjældent, da den virkelig ikke er specielt inspirerende. Derudover er det super lækkert at toppe sine ris med hakket persille og cheddarost, men det gjorde jeg ikke denne gang.

Synes du at tilbehøret trænger til en alternativ løsning, så kan du lave nogle kartofler i ovnen med masser af krydderier. Du kan også toppe dine ris med A38, det smager super godt og er lidt som at spise i mellemøsten.

Græsk farsbrød er også altid et hit herhjemme, find min indbagte version her.

Ovenpå mit farsbrød har jeg knækket nogle tortilliachips og lidt revet ost – det giver en god smag til farsbrødet og lidt crunch, super skønt! Man kan dog også droppe det, hvis tortilliachips ikke er noget man lige har liggende i skabet, der skal ikke bruges ret mange og så er det måske skørt at købe en hel pose, men jeg synes bestemt at det er lækkert at putte på, og jeg har stort set altid en pose i skabet.

Mexicansk farsbrød med ris og sweet chili sovs, #hashtagmor.

Kender du mine madplaner? Hvis ikke kan du se et eksempel her. Jeg ligger hver uge en ny madplan op på bloggen, med billeder, opskrfiter og fuld indkøbsliste, de er super populære blandt mine læsere.

Agnes og Ellie er ofte med i madlavningen herhjemme, det er mega hyggeligt!

Mexicansk farsbrød med ris og sweet chili sovs, #hashtagmor.

Mængde: 2 voksne og 2 mindre børn.
Forberedelsestid: 50 minutter.
Heraf arbejdstid: 15-20 minutter.

Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
1 rulle butterdej.
1 cheddaroste blok (150 gram)
2 forårsløg.
1 rød peberfrugt.
1 rødløg.
1/2 glas salsa.
En håndfuld tortilliachips.
1 æg.

250 gram ris.
Sweet chili sovs.

Fremgangsmåde:
1. Hak grøntsagerne.
2. Skær 4/5 dele af osten i små tern.
3. Bland ostetern sammen med kød, grøntsager/løg og salsa, bland det godt sammen.
4. Rul din butterdej ud.
5. Placer kødet på midten, og pak det ind.
8. Læg rullen på en bageplade beklædt med bagepapir.
9. Pensel lidt æg på toppen, riv ost udover og knus tilsidst tortilliachips udover.
10. Sæt dit farsbrød i ovnen, 180 graders varmluft i 35-40 minutter, til det er brunt og lækkert.
11. Kog dine ris imens kødet er i ovnen.
12. Server dit farsbrød med ris og med sweet chili sovs.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

Du er altid velkommen til at smide en kommentar her på bloggen hvis du har spørgsmål til maden eller andet, jeg er desuden at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 12.08.18.